Căutare MDM

Buletin

Opel Zafira din 2000 2.0 Dtli 16V (F75_) PROBLEMA!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 5 luni #7863 prin manual-mecanic
Salut tuturor.
După cum am menționat în postare, am o problemă cu martorul motor al vehiculului încă din ziua în care l-am dus înapoi de la reprezentanță.

Deoarece Opel nu a reușit să o repare, darămite să o rezolve.

Problema apare (nu întotdeauna) când motorul este normal cald. Când accelerezi pentru a schimba viteza la aproximativ 2.700 rpm, martorul motor se aprinde și turbo este dezactivat.

Am verificat mai multe lucruri la motor, cum ar fi tuburile vidate, diferite componente electronice în cazul în care se defectează, am scăzut presiunea de supraalimentare a turbo și am verificat cablurile sondei lambda în cazul în care sunt tăiate, dar nu s-a întâmplat nimic și problema persistă. Când conectează computerul, arată întotdeauna aceeași defecțiune turbo.

Sunt disperat; nu știu la ce să mă mai uit.

Aș aprecia dacă cineva m-ar putea sfătui în legătură cu această problemă.

Dacă este o informație, mașina are pilot automat și motorul a fost revizuit pentru a reduce consumul de ulei notoriu de mare cu care a fost introdus acest motor.

Mulțumesc.

PatxiS

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 5 luni #7884 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Opel Zafira din 2000 2.0 Dtli 16V (F75_) PROBLEMĂ!
Uite, ar fi util dacă ai putea să-mi spui ce cod îți dă, adică ce defecțiune turbo îți dă. Poate ai doar o conexiune proastă sau un blocaj în sistem. Ar putea fi o problemă de semnal și când vehiculul se încălzește rezistența cablului crește. Spune-mi ce scrie codul mai specific.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 2 luni #9047 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Re:Opel Zafira din 2000 2.0 Dtli 16V (F75_) PROBLEMĂ!
Bună dimineața.

Am o problemă similară. Oamenii îmi spun mereu că este senzorul de debit de aer. L-am înlocuit, iar problema persistă. Au făcut toate testele și încă nu au găsit problema. Pe lângă banii pe care i-am investit, sau mai degrabă cheltuit, am decis să aflu dacă mai are cineva această problemă.
Aș aprecia dacă cineva m-ar putea ajuta.

Cu stimă,
JK

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 2 luni #9059 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: Re:Opel Zafira din 2000 2.0 Dtli 16V (F75_) PROBLEMĂ!
Uite, ar trebui să văd ca să aflu, pentru că nu a trebuit să repar motorul acela, dar s-ar putea să aibă legătură cu uleiul și cu turbocompresorul care se învârte. O să verific ce găsesc, în timp ce îi rog să-mi spună ce au măsurat, ce rezultate au avut și date de genul ăsta de la Vitacara.