Căutare MDM

Buletin

ajutor la demontarea volanului de la Megane

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 5 luni #7815 prin manual-mecanic
Ajutor la demontarea volanului de la Megane. Publicat de manual-mecanica
Bună ziua, am o problemă. Ștergătorul de lunetă nu funcționează. Nu cred că e maneta. Am vrut să-l schimb. Am scos capacele, dar văd că nu iese. Trebuie să scot volanul. Mi-am dat seama că în partea de jos sunt două șuruburi de tip tragere. Trebuie să le scot pentru a scoate volanul. Există o altă modalitate de a scoate maneta?
Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 5 luni #7827 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Ajutor la demontarea volanului de la Megane
Atenție!!! Dacă volanul mașinii tale are airbag, nu slăbește niciun șurub și cu atât mai mult nu deconectează niciun terminal cu protecție galbenă, deoarece airbag-ul se poate activa și provoca un accident grav. Deconectează cablurile bateriei (ambele) și așteaptă cel puțin 5 minute pentru ca condensatoarele de rezervă ale ECM-ului airbag-ului să se descarce (manualul spune un minut, dar este oare o posibilitate?) Apoi poți deconecta toate terminalele.
Șuruburile pe care le menționezi sunt cele care fixează centrul volanului. De asemenea, verifică dacă nu există capace de plastic pe spate. Dacă există, scoate-le și orice șuruburi de acolo. Există un cablu flexibil în centrul volanului. Înainte de a-l deconecta, notează-i poziția, astfel încât să-l poți monta la loc în același mod. Când transporti airbag-ul, fă-o cu elementul decorativ în sus și departe de corp. Nu-l scăpa și depozitează-l în același mod, cu elementul decorativ în sus.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 5 luni #7830 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Ajutor la demontarea volanului de la Megane
Mulțumesc, pentru a schimba maneta, există vreo modalitate de a o schimba fără a demonta volanul
? Cu respect,

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 5 luni #7832 prin manual-mecanic
Contactorul (ceea ce numiți voi manetă) este dintr-o singură piesă și este atașat la baza axului volanului, iar axul volanului trece prin el. Va trebui să scoateți volanul și capacele care acoperă coloana de direcție. Veți vedea niște șuruburi și va trebui să le slăbiți pe toate. Odată scos, singurul lucru pe care îl puteți face este să verificați dacă există piese rupte sau dacă există fire deconectate. Nu recomand să îl dezasamblați decât dacă vă pricepeți la piese mici și înțelegeți electricitatea, deoarece are multe arcuri și plăci de contact care, dacă nu sunt puse la loc, ar putea provoca un scurtcircuit. Totuși, dacă v-ați hotărât deja să cumpărați unul nou, care este rostul? Deschideți-l și verificați-l. Poate este o sarcină simplă și veți evita cheltuiala și veți învăța... ceea ce, până la urmă, este ceea ce contează. Dacă îl scoateți și îl demontați, spuneți-mi ce este acolo și, dacă este posibil, o fotografie. S-ar putea să vă pot ajuta. Mult succes.
Cu respect.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 5 luni #7842 prin manual-mecanic
Salut, am încercat unul pe care l-am adus de la degazare, dar ștergătorul face același lucru, aruncă apă dar curăță, știi ce ar putea avea? Ah, acum câteva zile am verificat motorul, l-am conectat la curent continuu și s-a mișcat în Toria, motorul este bine.
Cu stimă.