Căutare MDM

Buletin

probleme cu biela

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 6 luni #7694 prin manual-mecanic
Probleme cu biela Publicat de manual-mecanica
]Ce mai faci? Mă întreb dacă mă poate ajuta cineva cu problema mea. Mașina mea a avut o problemă cu plăcuțele de bielă. Scotea un zgomot. Am schimbat plăcuțele, dar problema persistă. Face mai puțin zgomot, dar tot se aude. Am deschis carterul și am observat că biela are mai mult joc lateral decât celelalte. Ce pot face?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 6 luni #7695 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: probleme cu biela
Cel mai probabil, nu are axiale, acestea sunt metale speciale care împiedică deplasarea laterală a arborelui cotit.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 6 luni #7702 prin manual-mecanic
Jocul este cauzat de bielă, nu de arborele cotit. Ar trebui să schimb bielele?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 6 luni #7706 prin manual-mecanic
Cred și susțin ceea ce spune colegul meu, metalele axiale împiedică și deplasarea pistonului, deoarece biela cade într-un loc anume. Spune-mi un lucru: care dintre pistoane are joc, numărul doi sau numărul trei? Și spune-mi ce vehicul ai, marca, modelul și anul de fabricație. Deplasarea ar putea fi cauzată de metale în stare proastă, sau instalate necorespunzător, sau de modificarea unor metale achiziționate care nu le aparțineau.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 6 luni #7721 prin manual-mecanic
Dacă piciorul de bielă are un joc excesiv față de bolțul de manivelă trebuie neapărat să schimbați biela sau bielele care au această problemă, poate fi cauzată și de uzura excesivă a bolțului de manivelă (în acest caz extrem care mă îndoiesc că vi s-a întâmplat deoarece se întâmplă doar la unul trebuie să schimbați arborele cotit), trebuie să măsurați cu o calibră sau un comparator care joacă 0,20-0,35mm maxim 0,4 dacă este la maxim schimbați biela, măsurați din nou dacă tot depășește trebuie să schimbați și arborele cotit.