Căutare MDM

Buletin

problemă cu anvelopa din față

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 6 luni #7669 prin manual-mecanic
Problemă cu roata din față Publicat de manual-mecanica
Vă cer părerea pentru diagnosticarea mașinii mele, un Nissan Platina (Clio, Thalia etc.).
Ei bine, problema pe care o am este următoarea:
Am o problemă cu anvelopa din față. Simptomele sunt
: un zgomot surd (puțin grav) la mers, ca și cum ceva s-ar freca de ea (am verificat deja dacă anvelopa nu freacă de nimic), nu este un zgomot metalic.
- Când virați pe partea dreaptă la oprire, anvelopa tinde să facă zig-zag, adică ca și cum nu ar fi complet verticală (janta este în stare perfectă și anvelopa la fel), dar în linie dreaptă se comportă aproape în condiții perfecte, nu așa la viteze mari.
- Direcția tinde să meargă ușor spre dreapta.
- Și la accelerare și decelerări se aude un ușor clic, ca și cum ceva ar fi rămas în urmă la mersul înainte (nu am verificat încă suportul inferior al motorului, care este un dispozitiv de echilibrare).

Încă nu am dedus ce este și din lipsă de timp, nu am reușit să-l demontez pentru a verifica.
Ce ar putea fi?

Îmbinările homocinetice
ale rulmentului. Sper că mă puteți ajuta. Vă mulțumesc anticipat.B)

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 6 luni #7677 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă cu anvelopa din față
Uite o modalitate rapidă este să ridici roata și să-i verifici jocul axial și longitudinal, asta se face prin deplasarea anvelopei din cele două capete laterale ale sale când este privită din față și din cele două capete superioare și inferioare rămase, nu ar trebui să existe nicio mișcare, acum din ce spui tu exclud tot ce menționezi și rămân cu rulmentul de masă, din ce spui tu și simptomele pe care le dai, uită-te la rulmenții de masă în stare proastă au un zumzet sec ca buuuuuuuuuu, ar putea face ca roata să se rotească erratic, iar la frânarea bruscă sau la plecarea din direcție ar putea exista o lovitură între masă și ax.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 6 luni #7682 prin manual-mecanic
Mulțumesc foarte mult, ideea ta mă convinge și mai mult. Dacă am timp în zilele următoare, sper să pot verifica ce mi-ai spus.:)

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 6 luni #7684 prin manual-mecanic
Cred că e vorba și de rulment. Ca să vezi dacă e vorba de articulația homocinetică, poți încerca să faci o virare bruscă la viteză mare. Adică, schimbă în treapta de mers înainte și apoi virează complet spre dreapta sau spre stânga (ar trebui să virezi complet rapid). Dacă e vorba de articulația homocinetică, vei auzi un sunet distinct care se aude doar când faci viraje. Sper că te ajută.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 6 luni #7687 prin manual-mecanic
Spune-ne dacă ai rezolvat, salutări.