Căutare MDM

Buletin

problemă cu anvelopa din față

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 7 luni #7669 prin manual-mecanic
Problemă cu anvelopa din față. Publicat de manual-mecanica
Vă cer părerea despre diagnosticarea mașinii mele, un Nissan Platina (Clio, Thalia etc.).
Problema pe care o am este următoarea:
Am o problemă cu roata din față. Simptomele sunt:
​​- Un zgomot înăbușit (cam profund) în timpul mersului, ca și cum ceva ar freca (am verificat deja roata și nu se freacă de nimic). Nu este un zgomot metalic.
- Când virați la dreapta, roata are tendința să se clatine, ca și cum nu ar fi complet verticală (janta și anvelopa sunt în stare perfectă). Totuși, se comportă aproape perfect în linie dreaptă, dar nu la viteze mari.
- Direcția are tendința să tragă ușor spre dreapta.
- Și la accelerare și decelerare, se aude un ușor clic, ca și cum ceva ar rămâne în urmă la mersul înainte (nu am verificat încă suportul inferior al motorului).

Nu am reușit să-mi dau seama ce este și, din lipsă de timp, nu am reușit să-l demontez pentru a verifica.
Ce ar putea fi?
cu
articulației planetare
. Vă mulțumesc anticipat.B)

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 7 luni #7677 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Problemă cu anvelopa din față
Uite, o metodă rapidă este să ridici roata și să-i verifici jocul axial și longitudinal. Asta se face prin mișcarea anvelopei din cele două capete laterale (văzute din față) și din cele două puncte rămase (sus și jos). Nu ar trebui să existe nicio mișcare. Acum, pe baza a ceea ce ai spus, exclud tot ce ai menționat și rămân la rulmentul roții. Din ceea ce ai descris și din simptomele pe care le-ai prezentat, rulmenții roților uzați scot un zgomot sec, ca un „bauuuuuu”, provoacă rotația neregulată a roții, iar la frânarea bruscă sau accelerarea, se aude un zgomot de clănțănire între butuc și ax.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 7 luni #7682 prin manual-mecanic
Mulțumesc foarte mult, ideea ta mă convinge și mai mult. Dacă am timp zilele astea, sper să verific ce ai sugerat.:)

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 7 luni #7684 prin manual-mecanic
Cred că e și rulmentul roții. Ca să vezi dacă e articulația homocinetică, poți încerca să faci o virare strânsă la viteză mare. Adică, pune mașina în mers și apoi rotește-o complet spre dreapta sau spre stânga (trebuie să o rotești complet rapid). Dacă e articulația, vei auzi un sunet anume care se aude doar când faci viraje. Sper că te ajută.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 7 luni #7687 prin manual-mecanic
Spune-ne dacă ai rezolvat, salutări.