Căutare MDM

Buletin

Diagnosticul homocineticii

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 4 luni #7493 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Diagnosticarea articulațiilor cinc-constante
Dragi tuturor, în sfârșit am dus mașina la mecanic care a verificat temeinic cauza zgomotului, a verificat articulația homocinetică, rulmenții cutiei de viteze, rulmenții principali, articulațiile triplă etc. Și acestea nu au prezentat nicio problemă, adică zgomotul nu provenea din acele zone.

Ceea ce a făcut a fost să aplice W-40 pe toate piesele care puteau fi murdare sau gripate, cum ar fi bucșele, suporturile etc.

Odată făcut acest lucru, zgomotul pe care îl auzeam lângă roata dreaptă a dispărut. Presupun că o piesă era murdară și asta provoca zgomotul pe partea dreaptă.

ÎN ORICE CAZ, MECANICUL MEU A CONSTATAT CĂ AXUL DE TRANSMISIE AVEA MULT JOC PE AMBELE PĂRȚI ALE IEȘIRII CUTIEI DE VITEZE... MI-A SPUS SĂ AFL DACĂ ACEST LUCRU ESTE NORMAL LA ACEST MODEL DE MAȘINĂ, CHEVROLET OPTRA LS 1.6. DAR ÎN CIUDA ACESTUI LUCRU, NU A GĂSIT NICIUN ZGOMOT ANORMAL.

Celălalt zgomot la direcție când virez doar pe partea stângă, am verificat nivelurile lichidului hidraulic și erau peste maxim, am golit puțin și l-am lăsat la nivelul normal, dar zgomotul se aude în continuare, se pare că vine de la caseta de direcție, zgomotul e ca un bâzâit: BOOOOO! Și se aude doar când virez la stânga sau dacă rotesc volanul spre dreapta, se aude când îl îndrept…
Aștept cu nerăbdare comentariile dumneavoastră.
Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.