Dragi tuturor, în sfârșit am dus mașina la mecanic care a verificat temeinic cauza zgomotului, a verificat articulația homocinetică, rulmenții cutiei de viteze, rulmenții principali, articulațiile triplă etc. Și acestea nu au prezentat nicio problemă, adică zgomotul nu provenea din acele zone.
Ceea ce a făcut a fost să aplice W-40 pe toate piesele care puteau fi murdare sau gripate, cum ar fi bucșele, suporturile etc.
Odată făcut acest lucru, zgomotul pe care îl auzeam lângă roata dreaptă a dispărut. Presupun că o piesă era murdară și asta provoca zgomotul pe partea dreaptă.
ÎN ORICE CAZ, MECANICUL MEU A CONSTATAT CĂ AXUL DE TRANSMISIE AVEA MULT JOC PE AMBELE PĂRȚI ALE IEȘIRII CUTIEI DE VITEZE... MI-A SPUS SĂ AFL DACĂ ACEST LUCRU ESTE NORMAL LA ACEST MODEL DE MAȘINĂ, CHEVROLET OPTRA LS 1.6. DAR ÎN CIUDA ACESTUI LUCRU, NU A GĂSIT NICIUN ZGOMOT ANORMAL.
Celălalt zgomot la direcție când virez doar pe partea stângă, am verificat nivelurile lichidului hidraulic și erau peste maxim, am golit puțin și l-am lăsat la nivelul normal, dar zgomotul se aude în continuare, se pare că vine de la caseta de direcție, zgomotul e ca un bâzâit: BOOOOO! Și se aude doar când virez la stânga sau dacă rotesc volanul spre dreapta, se aude când îl îndrept…
Aștept cu nerăbdare comentariile dumneavoastră.
Cu cele mai bune gânduri.