Căutare MDM

Buletin

Diagnosticul homocineticii

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 4 luni #7290 prin manual-mecanic
Diagnosticarea articulațiilor cinc-constante Publicat de manual-mecanica
Întrebarea mea este: Cum pot determina dacă o articulație homocinetică este uzată? La prima vedere, bilele și canelurile nu prezintă zgârieturi sau gropițe. Vă mulțumesc anticipat.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 4 luni #7293 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Diagnosticarea articulațiilor cinc-constante
Bună ziua, m-am retras din mecanica auto profesională acum câțiva ani, dar încă îmi amintesc de „testele” pe care le făceam la vehicule.
Dacă capacul de praf nu este rupt și articulația planetară își păstrează toată vaselina, este de obicei un semn de sănătate bună. În general, atunci când o articulație planetară este deteriorată, aceasta scoate de obicei un zgomot caracteristic la rotirea volanului în timp ce mașina se deplasează.
Cu stimă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 4 luni #7332 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Diagnosticarea articulațiilor cinc-constante
Când articulațiile CV sunt deteriorate, acestea scot un scârțâit atunci când le îndoiți într-o parte. Dacă se întâmplă asta, nici măcar nu simțiți o lovitură. Aceasta indică faptul că sunt în stare bună. Dacă uzura componentelor nu este sesizabilă, aceasta este ignorată. Nu este nimic mai mult decât atât.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 4 luni #7369 prin manual-mecanic
Apreciez foarte mult că ați fost atât de amabili să-mi răspundeți la întrebări, însă ce s-a întâmplat a fost următorul:
S-a auzit un ușor zgomot la roata stânga față, vehiculul a fost ridicat și a virat, iar zgomotul a fost îngrozitor, ca și cum un rulment ar fi fost spart, la ridicarea roții era un joc excesiv, ca și cum șuruburile roții ar fi fost slăbite. Întregul ansamblu a fost demontat, iar articulația planetară avea un joc ușor, ca și cum articulațiile sferice ar fi fost uzate, semiarborele care intră în angrenajul planetar al diferențialului a constatat zgârieturi adânci și uzură (uzură care se reflectă în roată), am sudat și rectificat arborele, am schimbat articulația planetară (nu articulația planetară) și problema a fost rezolvată.

Alex Rosas

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 4 luni #7372 prin manual-mecanic
Mulțumesc că ai împărtășit soluția, majoritatea oamenilor nu fac asta și în acest caz e bine, astfel încât să putem ajuta și alte persoane cu aceeași problemă.