Căutare MDM

Buletin

curea de distribuție

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 8 luni #6671 prin manual-mecanic
curea de distribuție Publicat de manual-mecanica
Bună ziua, acum câteva zile mi s-a stricat mașina, la o lună după ce am ieșit din service pentru reparații. Este un Chevrolet Spark din 2005. După ce au exclus defecțiuni electrice, o baterie defectă și/sau o alarmă, au constatat că se rupsese cureaua de distribuție. Cu câteva zile înainte, se aprinsese martorul de verificare a motorului, iar în momentul în care s-a stins, s-a aprins și el. Deja raportasem acest lucru la service, dar au ignorat-o. Întrebarea pe care vreau să o pun este dacă acest martor indica cumva o defecțiune la motor și că ar trebui să o verific. Ar fi putut fi prevenit acest lucru? Aveam 47.000 km la bord și mi-au spus să-l schimb la 60.000 și, se pare, nu exista niciun motiv pentru care să se rupă. Ar fi putut fi din cauza unei reparații defectuoase? Mulțumesc oricui mă poate ajuta.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 8 luni #6674 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: curea de distribuție
Salut membru al forumului, sunt mecanic de motociclete, dar la început am fost mecanic auto. Îți spun că, în principiu, acel martor nu te avertizează că s-a rupt cureaua de distribuție, posibil ca acel martor să fi fost avertismentul despre ce s-a întâmplat în continuare, ceva nu a fost în regulă și s-a crăpat, s-a rupt, nu ai fi putut evita. E recomandabil să schimbi cureaua de distribuție puțin mai devreme decât îți spune producătorul și depinde și de tipul de utilizare pe care îl dă mașinii, accelerații bruște etc. Ceea ce recomand este să schimbe cureaua, întinzătoarele și ghidajele pe care le au, precum și să verifice pompa de apă, din moment ce se vede și piesa mare e făcută, e mai bine. Îmi imaginez că s-a îndoit o supapă, așa că verifică totul temeinic. Nimeni nu te poate scuti de cei 4000 de euro, așa că demisie... Salutări.
P.S. Nu spui de ce l-ai dus ultima dată. Poate au atins ceva ce nu ar fi trebuit. Du-l la alt service pentru a schimba opinii. Sunt o mulțime de treburi ratate.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 8 luni #6680 prin manual-mecanic
Bună,:laugh out loud:

mulțumesc pentru feedback. Am mai dus mașina la o coliziune și toată partea din față era avariată (capota, radiatorul, condensatorul de aer condiționat și lista poate continua). Atunci se aprindea martorul de verificare. Am reparat-o la reprezentanță (am crezut că este o problemă de calitate și, bineînțeles, scumpă, dar asigurarea mea a acoperit-o). Am dus-o în garanție pentru a verifica acel avertisment și mi-au spus că mașina nu are nicio problemă. Rezultatul: o curea de distribuție spartă, supape, arbore cu came deteriorate etc. Bineînțeles, am dus-o la un alt service. Deși, ca să fiu sincer, mi-au spus că nu este necesar să schimb niciunul dintre întinzătoare pentru că nu păreau uzate. Vrei să spui că tot ar trebui să le schimb? Mulțumesc.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 8 luni #6749 prin manual-mecanic
Salut sabata311 uită-te la martorul de verificare, se aprinde doar pentru a avertiza asupra problemelor, nu se aprinde niciodată fără alt motiv, dacă este aprins este vreo defecțiune la motor, este ciudat că ți-au spus nu, acum verificarea detectează doar defecțiuni la sistemul de injecție a combustibilului și uneori la cutiile de viteze, dar asta e ciudat, nu are nicio legătură cu ruperea curelei de distribuție, acum de fiecare dată când se schimbă cureaua de distribuție se recomandă schimbarea rulmenților întinzătorului pentru siguranță, mai ales după un accident, dacă se stinge după ce ieși din atelier este ciudat și trebuie verificat, dacă îmi dai mai multe detalii putem vedea dacă este curent sau combustibil și de unde provin.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 8 luni #6766 prin manual-mecanic
:ohmy: Salut Kike,

Mulțumesc foarte mult pentru sprijin. Uite, după ce am reparat niște supape deteriorate de curea, mașina pare să fie în regulă. Cu toate acestea, în două ocazii, faimosul martor de verificare s-a aprins mult timp. M-am speriat, am oprit mașina și nu s-a mai aprins. Ce crezi că ar trebui să fac?