Căutare MDM

Buletin

Zgomot în motorul Seat Toledo 1.8 din 1996

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #6537 prin manual-mecanic
Am o mică problemă cu Seat-ul meu Toledo 1.8 single point din 1996. Aseară, în drum spre casă, am început să aud un zgomot de bătăi destul de puternic (clac clac clac) în interiorul motorului, lângă cutia de viteze. Am observat că atunci când am apăsat ambreiajul, zgomotul s-a oprit. Nu știu ce ar putea fi. Am deschis capota și nu am văzut nimic ciudat. O să o ridic mai târziu ca să mă uit pe dedesubt. Totuși, dacă cineva știe ce ar putea fi sau îmi poate da niște îndrumări despre unde să caut, aș aprecia. Ca fapt obiectiv, pot spune că, ieșit din comun, în acea noapte, înainte să aud zgomotul, am intrat într-o zonă cu pietre și pietriș unde roata s-a lovit puțin. Se putea desprinde o piatră înăuntru? Deși asta nu ar explica de ce zgomotul s-a oprit când am decuplat ambreiajul... Ar trebui să spun și că am trecut accidental din a 5-a în a 4-a, dar pentru foarte, foarte scurt timp, fără să decuplez complet ambreiajul, fără să-mi dau seama, eram pe autostradă. Dacă cineva are idei, vă rog, aș aprecia colaborarea.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #6561 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Zgomot în motorul Seat Toledo 1.8 din 1996
SPUNE-NE DE CÂT TIMP AI ACELAȘI AMBREIAJ, DISC ȘI DISCU DE AFECTARE RULEMANN (CRAPODINA), ESTE FOARTE POSIBIL CA DACĂ CRAPODINA ESTE UZATĂ SĂ FIE RUPTĂ, ACEST LUCRU GENEREAZĂ ACEST TIP DE ZGOMOT, IAR CEALALTĂ OPȚIUNE ESTE SĂ AI UN SEMI-AX RUPT, CÂND SE OPRĂTEȘTE DIN ACȚIONARE LA CUPLAREA AMBREIAJULUI, NU MAI FACE ZGOMOT, DACĂ LOVEȘTI DE NIȘTE PIETRE ESTE FOARTE POSIBIL!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #6562 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Zgomot în motorul Seat Toledo 1.8 din 1996
M-am uitat mai atent la asta și cred că e fie axul din dreapta, fie rulmentul. Am ridicat o roată cu cricul și am pus-o în prima treaptă de viteză și nu a scos niciun sunet, dar când am ridicat-o pe cealaltă, cea din dreapta, a scos acel zgomot când axul s-a rotit. Ar putea fi rulmentul?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #6576 prin manual-mecanic
Dacă se liniștește când apeși ambreiajul nu ai o problemă cu el, dacă zgomotul este când mașina se mișcă atunci problema este cutia de viteze, nu cred că reducția este de vină, o piatră este aproape imposibilă dacă cutia de viteze nu este spartă, masele fac zgomot doar când vehiculul se mișcă, iar cea dintre punți cred puțin mai mult că s-au slăbit din vreun motiv și că cele trei piese sau vârfurile se rotesc și nu fac forță, în orice caz va trebui să o demontezi ca să vezi.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #6586 prin manual-mecanic
În primul rând, vă mulțumesc pentru răspuns. Cred că sunt aproape de soluție. În drum spre zona unde urmează să o repar, într-o piață locală, zgomotul s-a înrăutățit și nu se oprea când apăsam ambreiajul. Zgomotul era practic constant și, cu cât viteza era mai mare, cu atât zgomotul devenea mai frecvent. Și schimbătorul de viteze tremură foarte mult. Am ridicat-o cu cricul din partea stângă și am băgat-o în treapta întâi, dar nu a scos niciun sunet. Totuși, când am ridicat-o din partea dreaptă și am rotit arborele de transmisie în treapta întâi, zgomotul tot se auzea când se mișca. O să înlocuiesc arborele de transmisie și fuzeta pentru a verifica dacă e vorba de rulment și arbore de transmisie și să exclud posibilitatea ca e vorba de cutia de viteze. Vă voi anunța cum reacționează după ce fac asta.