Căutare MDM

Buletin

Motor marin de 260 CP

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #6437 prin manual-mecanic
Motor nautic de 260 CP Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, vin la voi pentru că nivelul meu mecanic este de bază.
Am cumpărat o barcă cu motor Mercruiser pe benzină de 260 CP din 1989 și constat că în punct mort (fără a cupla elicea) tolerează bine accelerația, dar când navighează (cu elicea cuplată) de la 2000 rpm se bâlbâie și se supraîncălzește, ceea ce nu se întâmplă la turații mici. Și nu merge cum trebuie în ralanti (nu știu dacă are vreo legătură). Fostul proprietar mi-a spus că i s-a întâmplat și lui și că mecanicul lui i-a spus că este o problemă cu un furtun care era strivit, dar l-a reparat și i-a spus că nu se va mai întâmpla.
În principiu, acest motor a fost scos complet din barcă înainte de vară și verificat temeinic de un mecanic autorizat, așa că aș vrea să presupun că nu există o problemă gravă. Aș aprecia dacă mi-ați putea da idei despre posibile cauze și soluții, începând cu cele mai simple reparații. Dacă vi se pare prea complex, nu voi avea de ales decât să o duc la un mecanic nautic și să-mi iau banii.
Vă mulțumesc tuturor foarte mult.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #6484 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Motor marin de 260 CP
Este vorba de injecție sau carburație?

Din ce spui, ar putea fi două lucruri:

probleme la sincronizarea aprinderii, scântei slabe sau aprindere prematură, benzină nearsă, iar când atinge pereții încinși ai eșapamentului, face blițuri.

Lipsă de combustibil: dacă motorul este înfometat, când este sub stres, se deteriorează, se supraîncălzește și are performanțe slabe. Ocazional, are și retururi de combustibil, dar de obicei nu produce blițuri puternice precum rateurile.

O altă cauză posibilă este reglarea supapelor, dar dacă mecanicii tăi au verificat-o, nu cred că acesta este motivul.

Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.