Căutare MDM

Buletin

senzorul de presiune a uleiului se aprinde

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 11 luni #6380 prin manual-mecanic
Senzorul de presiune a uleiului este aprins. Publicat de manual-mecanica
Bună ziua, am un Toyota Tercel din '88. Nu mi-a dat prea multe probleme, dar recent am observat o scurgere de ulei. Era o garnitură a pompei de ulei, pe care am înlocuit-o. Dar acum, când indicatorul de temperatură arată peste jumătatea turației și dau drumul la accelerație, se aprinde martorul de presiune a uleiului și se stinge când accelerez. Ce ar putea fi?
Mulțumesc anticipat!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 11 luni #6399 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Senzorul de presiune a uleiului se aprinde.
În primul rând, nu este normal ca indicatorul de temperatură să treacă de jumătatea cursei. Ai o problemă acolo pe care trebuie să o rezolvi rapid pentru a evita deformarea chiulasei și a provoca daune suplimentare. Cât despre ulei, s-ar putea ca pompa de ulei să se defecteze. Când accelerezi vehiculul, îl faci să meargă mai repede, iar apoi se stinge martorul, dar nu funcționează la viteze mici. Când ai schimbat garnitura, nu ai verificat-o? Dacă nu ai schimbat-o niciodată, ar trebui să aibă 21 de ani. Verifică-o să vezi dacă funcționează.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 11 luni #6405 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Senzorul de presiune a uleiului se aprinde.
Sunt complet de acord cu Kike. Primul lucru de făcut este să verificați Autodata pentru presiunea uleiului corectă și turația la care se efectuează testul. (Presupunem că motorul trebuie să fie cald pentru test).

În al doilea rând, introduceți un manometru în orificiul filetat unde se află comutatorul de presiune a uleiului pentru a face o citire. Acest lucru va arăta imediat dacă pompa de ulei furnizează o presiune mai mică decât ar trebui.

Dacă ați înlocuit garnitura pompei de ulei, este posibil ca:

1) Noua garnitură să fie prea înaltă, provocând joc între rotoare, capac și corpul pompei.

2) O bucată din vechea garnitură să se înfigă în cea nouă, împiedicând capacul să se fixeze corect.

3) Rotoarele să fie uzate din cauza utilizării normale. (Acest lucru se datorează mai probabil kilometrajului și calității uleiului decât vechimii de 21 de ani a motorului).

4. S-ar putea să folosești uleiul „spălat” în benzină din cauza unei probleme la carburator sau să folosești un ulei cu vâscozitate greșită pentru motorul respectiv (uleiul devine lichid ca apa și nu formează o peliculă, scurgând peste tot până ajunge la punctul de contact direct dintre piese din cauza deteriorării peliculei lubrifiante).

Indiferent de motiv, verifică-l, pentru că vei rămâne fără mașină dacă îl lași așa prea mult timp.

Cu cele mai bune gânduri.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 6 luni #42182 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe această temă: senzorul de presiune a uleiului se aprinde
Bună seara, bună seara.

Am aceeași problemă cu martorul de presiune a uleiului. Am instalat o pompă nouă, dar problema persistă. Nu am probleme de supraîncălzire; doar că martorul de ulei se aprinde când turațiile scad.

Ce mă puteți sfătui?

Mulțumesc.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 12 ani și 6 luni #42219 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe această temă: senzorul de presiune a uleiului se aprinde
Bună, în legătură cu acest subiect, vă pot spune că adesea complicăm lucrurile prea mult; trebuie doar să urmați instrucțiunile. De exemplu, primul lucru este dacă folosiți uleiul corect pentru motorul dumneavoastră. În al doilea rând, verificați schimbul de ulei și filtru. Și în al treilea rând, și acesta este ceea ce va clarifica orice îndoială, este dacă presiunea uleiului este corectă. Pentru a face acest lucru, va trebui să verificați presiunea specificată de producător și să o măsurați cu instrumentul adecvat, în acest caz, un manometru. Verificați aceste trei lucruri și veți găsi rapid problema.