În spatele generatorului de înaltă presiune (generatorul este situat deasupra, unde ar fi pompa de injecție la alte motoare). Există un dop portocaliu care se conectează la o bobină groasă. Această bobină este actuatorul regulatorului de presiune din rampa de combustibil.
Uneori, se întâmplă ca scaunul regulatorului din pompă să se deterioreze - adică acul care se retrage pentru a deschide fluxul de motorină către excesul de combustibil - marchează scaunul din pompă și face ca presiunea să scape prin acolo.
Când se întâmplă acest lucru, nu se generează așchii metalice, deoarece pompa este în regulă. Ceea ce se întâmplă este că pierde presiune oricând dorește, iar codul de eroare este al regulatorului, deoarece (asta este parțial vina, dar este 50%).
Uneori, înlocuirea regulatorului rezolvă de obicei problema, dar dacă acul marchează scaunul, trebuie să înlocuiți corpul pompei cu unul nou.
Faptul că marchează este de obicei din două motive:
1. Motorină cu apă sau impurități; uneori se întâmplă.
2. Turnare defectuoasă a corpului pompei, metal poros sau prea ductil (să vedem cum demonstrați asta).
După ce am vorbit cu tine despre asta (am un Berlingo 2.0 HDI și am reparat deja câteva), ți-aș spune să aștepți până se strică complet și să schimbi pompa.
Și ai grijă la motorina pe care o pui, s-ar putea să aibă niște apă în ea (asta se vede când schimbi filtrul de motorină).
Cu respect și mult succes.