Căutare MDM

Buletin

Întreținerea motorului Renault Clio 1.4 Mod 98

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #6080 prin manual-mecanic
Salut tuturor,

tocmai am reparat motorul la Clio-ul meu 1.4 din 98. Am instalat un kit motor nou, kit ambreiaj, pompă de ulei, pompă de apă etc. etc. Aș vrea să știu ce grijă ar trebui să am cu mașina mea, deoarece este proaspăt scoasă din service pentru a asigura longevitatea motorului și, evident, investiția pe care am făcut-o.

De asemenea, puteți să-mi spuneți dacă este normal ca kitul de ambreiaj să se înțepenească după ce l-am schimbat? Mecanicul mi-a spus că este normal atâta timp cât simte discul. Este adevărat?

Vă mulțumesc foarte mult pentru răspunsuri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #6097 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Întreținerea motorului Renault Clio 1.4 Model 98
Grija pe care ar trebui să o ai este aceeași ca la o mașină normală, verifică nivelurile, conduce-o corect fără să forțezi prea mult, nu e mare lucru, e doar normal, schimbi uleiul când e cazul, acum ambreiajul e normal să-l simți diferit, excesiv de tare nu e bine, acum dacă au rectificat volanta, au schimbat rulmentul, presa și discul, ar trebui să-l simți diferit, suficient de tare încât să faci un efort mare să cuplezi ambreiajul, nu, s-ar putea să fie montat prost sau poate, instalat prost, sunt momente când paleta presei e foarte plată și devine mai dură, asta se rezolvă punând șaibe între presă și volantă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #6121 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Întreținerea motorului Renault Clio 1.4 Model 98
Adevărat, cum spune și prietenul meu Kikemec, întreținerea este normală. Cel mai important, în opinia mea, este schimbul de ulei și verificarea periodică a tuturor nivelurilor de lichid.
Cât despre ambreiaj, nu este normal să fie rigid, desigur, nu excesiv. Ar trebui să se simtă diferit pentru că este nou, dar nu prea rigid. Ar trebui să-l duci la mașină să fie verificat și să verifice dacă este montat corect.