Căutare MDM

Buletin

Cum se schimbă bujiile la un Kia Carens?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #6011 prin manual-mecanic
Cum se schimbă bujiile la un Kia Carens? Publicat de manual-mecanica
:nesigur: Bună ziua:
Am nevoie de ajutor, nu știu unde se montează bujiile la Kia Carens din 2005, am scos capacul de plastic pe care scrie 16 supape crezând că le voi vedea imediat, dar nici măcar nu am recunoscut cablurile și nu am vrut să continui să le deschid, am nevoie de ajutorul dumneavoastră vă rog, și dacă aveți o defecțiune sau un tutorial despre motorul acestui vehicul. Cu sinceritate
.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #6022 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Cum se schimbă bujiile la un Kia Carens?
Dacă nu ai văzut cablurile, cel mai probabil are o rampă de eliberare a bobinei ca la Peugeot, acestea au în general trei șuruburi cu cap de 10 sau 8 mm, trebuie doar să le scoți și să tragi rampa în sus. Bujiile sunt sub ea.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #6024 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Cum se schimbă bujiile la un Kia Carens?
Mulțumesc pentru răspunsul prompt, te voi anunța imediat ce încerc, mulțumesc pentru răspuns.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni - Acum 16 ani și 9 luni #6037 prin manual-mecanic
Kia 1.6 și 1.8 au aprindere DIS, ceea ce înseamnă că vor avea două bobine pătrate din care ies cele patru cabluri de aprindere de sub capacul de plastic, aliniate și introduse în canale astfel încât să se potrivească și să nu fie strivite de capac.

Trebuie să scoți capacul superior de plastic și vei găsi bujiile chiar în mijlocul chiulasei; bobinele vor fi în dreapta când stai în fața mașinii.

Capacele sunt incredibil de dure, așa că, dacă le poți scoate cu un clește cu vârf rotund și tuburi de cauciuc la vârfuri pentru a evita deteriorarea capacelor, vei economisi mult timp și vei economisi lovituri accidentale.

Bujiile sunt foarte adânci, așa că pentru a le scoate, vei avea nevoie fie de o cheie lungă pentru bujii, fie de o cutie cu clichet, o cheie tubulară lungă de 16 mm și o extensie.

Pentru a le introduce (ideea este să le introduci... hahaha), cel mai bine este să introduci bujia în duză, deoarece va fi ținută în loc de cauciucul din interior. Înșurubează-o cu extensia lungă MANUAL până când se oprește în chiulasă. Apoi, folosiți clichetul pentru a-l strânge încă 1/4 de tură.

Bujii NGK BKR6ES-11, distanță între electrozi 1,0 mm/m. Nu instalați alte bujii dacă nu sunteți sigur că sunt compatibile cu bujiile de referință.

Cu cele mai bune urări.
Ultima editare: acum 16 ani și 9 luni de către .

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #6058 prin manual-mecanic
Excelent răspuns. Știu. Am reușit să schimb bujiile. O bobină se conectează la cilindrii 1 și 4, iar cealaltă bobină se conectează la cilindrii 2 și 3.
Mulțumesc