Sunt mecanic fără experiență, deoarece am terminat școala în iunie, după ce mi-am terminat studiile, și lucrez în domeniul mașinilor agricole. Îmi plac și mașinile și treburile mărunte. Dacă cineva mă poate ajuta, iată mica mea problemă:
știe cineva cum se demontează ambreiajul la un Mercedes Vito 110D dubă, an '96? Am început să-l demontez, am scos arborii de punte și tot ce-mi spune revista tehnică a mașinii, dar scrie că trebuie să demontez puntea, să zicem arborele de transmisie care merge de la diferențial la arborele de punte dreapta și nu pot demonta puntea respectivă trece printr-un suport care cred că este și suportul alternatorului. Această punte în această zonă are ca un gât de lebădă, să zicem că ar trebui să iasă spre roată. Ce se întâmplă este că nu știu dacă are un știft mic care se poate vedea în puntea respectivă și de aceea nu iese sau trebuie să o extrag cu niște extractoare sau nu știu dacă este blocată sau trebuie demontată. Pe de altă parte, am scos cutia toate șuruburile de fixare, să zicem la partea motorului și am deschis chiar puțin de la carcasă, dar ce se întâmplă este că am început să văd angrenajele diferențialului secundar primar și acolo are un arbore canelat. Ce se întâmplă este că nu știu dacă trăgând spre exterior acest arbore iese, deoarece are... M-a speriat și am închis din nou carcasa, deoarece cred că ar trebui demontată de carcasa ambreiajului, dar am o problemă cu arborele de transmisie pe care nu știu cum să-l scot, de asemenea, am încercat să-l deschid de articulația ambreiajului și nu pot să-l golesc. Dacă cineva știe cum să mă ajute, aș aprecia, deoarece duba este a tatălui meu și o am pe jumătate demontată în garaj. Mulțumesc foarte mult și cele mai bune urări de la Ruben.