Căutare MDM

Buletin

Scurgere de încălzire la Peugeot 206

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 8 luni - Acum 16 ani și 8 luni #5668 prin manual-mecanic
Scurgere de încălzire Peugeot 206 Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, am un 206 16V și am observat o baltă pe podea la nivelul pedalelor, apoi când am căutat de unde provine scurgerea am scos un fel de capac gri din plută care se află în stânga consolei centrale, lângă pedala de accelerație, ei bine, pot vedea cele 2 țevi de admisie și retur ale sistemului de răcire și se îmbină într-o casetă, problema pe care o am la acel racord, cred că este inelul O, conform câte mi s-a spus pe aici. Am încercat să-l demontez, dar nu știu cu ce mă confrunt de fapt sau cum să o fac, are două șuruburi și trei cleme de presiune, când scot cele 2 șuruburi și încerc să eliberez clemele, iese lichid de răcire pe care nu-l pot controla și se pierde totul. Mă poate ajuta cineva cu această problemă? Mulțumesc
Ultima editare: acum 16 ani și 8 luni de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 8 luni #5669 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: Scurgere de încălzire Peugeot 206
Manuel începe prin a goli radiatorul, scoate furtunul inferior și apoi lucrează la scurgerea aceea. Ciudat este că furtunul de încălzire nu este rupt, ci pur și simplu s-a desprins...

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 8 luni #5670 prin manual-mecanic
Salut Manuelenge, uite, cum spune Esmeralda, ar trebui să golești lichidul de răcire, este la fel ca la motor și ar trebui să o faci de la supapa fluture care este adăpostită în radiator, dacă nu are fluture de purjare trebuie să scoți furtunul inferior al radiatorului, ar fi util să ai un caiman la îndemână, fii atent la supapa sau fluturele de purjare când sunt foarte tari au tendința de a se rupe și asta înseamnă schimbarea întregului radiator, de aceea scot întotdeauna furtunul pentru a fi mai sigur, acum trebuie să te asiguri când începi să lucrezi că nu este radiatorul de încălzire cel spart, dacă acesta este cazul te va costa mult să-l scoți, deoarece trebuie să demontezi aproape întregul panou și chiar și așa nu există aproape nicio reparație pentru aceste radiatoare cel puțin aici în Chile, ei bine, dacă acesta ar fi cazul și nu poți demonta sau obține unul, trebuie să oprești scurgerea oricum pentru că vei pierde lichid de răcire din motor, un truc bun pentru a repara asta manual, dacă nu folosești încălzirea sau aerul rece este tot ce ai nevoie pentru a acoperi aceste furtunuri și asta e tot. Dacă nu știi cum să faci o punte peste furtun sau vrei să știi, întreabă-mă, pentru că e cam mult să-ți spun asta acum.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 8 luni #5682 prin manual-mecanic
Salut tuturor, scurgerea este în inelul O care se află chiar între cutia încălzitorului și tuburile de admisie și retur care sunt lângă pedale. După cum am menționat în rândurile anterioare, racordul are 2 șuruburi, când le-am slăbit a pierdut lichid, așa cum este normal, iar tu mi-ai dat deja soluția, îndoiala mea este că pare că este o piesă întreagă, deși logic nu este așa, este pentru a evita ruperea a ceva, deoarece se pare că este etanșat, hei, vă mulțumesc foarte mult tuturor.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 7 luni #5720 prin manual-mecanic
Cele două tuburi de cauciuc care merg spre încălzitor se termină într-un fel de mufă care se fixează în încălzitor cu o clemă de fixare. Este important să ungeți ușor inelele O cu vaselină pentru a facilita introducerea și a evita ciupirea lor.

Încălzitorul este dintr-o singură piesă, similar cu un radiator, dar mai mic. Adică, carcasa radiatorului încălzitorului începe de la mufa mamă unde merg cele două tuburi și se termină la miezul de aluminiu al încălzitorului, de care este lipită. Cealaltă carcasă a acelui radiator este ascunsă, chiar vizavi de tuburile de admisie și ieșire a apei, și este, de asemenea, lipită de miezul de aluminiu. Încălzitorul se înlocuiește complet (ca și cum ar fi un radiator; totul iese pe partea stângă ca o casetă; scoți șuruburile și iese afară).

Cu cele mai bune gânduri.