Căutare MDM

Buletin

Defecțiune a sistemului antipoluare

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 8 luni #5558 prin manual-mecanic
Defecțiune a sistemului antipoluare Publicat de manual-mecanica
În Peugeot-ul meu 307 HDI 2.0 90 CP a apărut o alertă care spunea „Defect sistem antipoluare”. Mă poate ajuta cineva spunându-mi la ce se referă această defecțiune, având în vedere că mașina funcționează perfect normal și cum pot stinge indicatorul?
Mulțumesc foarte mult,
Nestor.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 8 luni #5571 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Defecțiunea sistemului antipoluare
Bună ziua, dacă ai parcurs mai mult de 100.000 km, asta indică faptul că nu mai ai mai rămas aditivul (Cerin) pentru întreținerea filtrului de particule. Va trebui să duci mașina la un service pentru a completa aditivul și a reseta ECU-ul pentru a dezactiva alerta.

Dacă ai parcurs mai puțin de 100.000 km, probabil că ai o defecțiune la filtrul de particule. Dacă da, pregătește 600 €.

Mult succes.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 8 luni #5574 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul Re: Defecțiunea sistemului antipoluare
Fă acest test, conduci mașina cu peste optzeci de kilometri pe oră timp de aproximativ patruzeci de minute la o viteză constantă și vezi dacă martorul se stinge, totul este în regulă sau, dacă nu, s-ar putea să se fi terminat aditivul. Cred că manualul de utilizare explică procedura.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 8 luni #5588 prin manual-mecanic
Vă mulțumesc foarte mult pentru răspuns. Acest model nu are filtru de particule, deci nu este posibil ca lichidul să fie epuizat. Problema trebuie să fie în altă parte. Știe
cineva unde este amplasat senzorul de oxigen? L-am căutat în conducta de evacuare și nu l-am găsit.
Mulțumesc.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 8 luni #5591 prin manual-mecanic
Dacă este un 307 2.0 HDI de 90 CP, ai motorul DW 10 TD și nu ai niciun tip de sondă lambda la evacuare sau filtru de particule, atunci martorul luminos care se aprinde indică o defecțiune electrică sau electronică la sistemul de gestionare a motorului.

Deocamdată, primul lucru de făcut este să efectuezi un test de diagnosticare a mașinii pentru a determina tipul de defecțiune: EGR, debitmetru de aer masic, senzor de înaltă presiune, senzor de joasă presiune... ar putea fi o mie de lucruri.

Mașina poate părea că funcționează bine, dar în realitate nu funcționează lin, deoarece conduci cu ECU-ul în „program de defecțiuni”, unde gestionează motorul cât mai bine posibil pe baza datelor de la senzorii care încă funcționează. Cu toate acestea, consumul de combustibil este mai mare decât în mod normal, iar performanța este degradată (uneori mașinile smucesc sau emit mult fum de eșapament). Așadar, îți recomand să nu amâni prea mult solicitarea asistenței mecanice.

Cu cele mai bune gânduri.