Salut Kikemec și Neider, vă mulțumesc foarte mult pentru răspuns. Permiteți-mi să vă spun puțin despre asta: este adevărat că această mașină uzează întotdeauna plăcuța stângă mai mult decât celelalte. Această problemă este instalată din fabrică, lucru pe care l-am acceptat deja. Acum frânează bine, drept, ABS-ul nu se activează prematur, iar temperatura anvelopelor este uniformă pe ambele roți. Asta îmi spune că pistonul stâng nu este blocat; văd doar că sistemul exercită mai multă presiune asupra acelei roți decât asupra celorlalte.
Referitor la comentariul lui Kikemec, discurile de la această mașină se slăbesc când scoți roata; le tragi și se desprind, deci nu au alt sistem de prindere în afară de șuruburile roții în sine. De fapt, când cumperi setul de discuri, acestea au un marcaj dreapta și stânga în engleză, așa că poți greși la instalare și nici nu-ți dai seama dacă nu ești atent la marcaje. Cred, așa cum spui și tu, că nu este o problemă structurală; s-ar putea să vină marcate în funcție de direcția în care strungul a intrat în mașină la fabricație. Cred că, deși plăcile sunt identice, diferența este că pentru cea din stânga, strungul a fost introdus în acea direcție, iar pentru cea din dreapta, în cealaltă direcție. În acest fel, discul nu lucrează împotriva fibrei.
Aceasta este umila mea teorie și aș dori să confirm cu tine dacă acest lucru este posibil sau nu.
Ceea ce îmi spun Kikemec și Neider despre rectificare, chestia este că deteriorarea discului nu este minoră și trebuie să răzuiești destul de mult. Sunt mai bine echipat cu discul meu vechi, care este sănătos și este originalul, dar pe partea dreaptă. Cred că ar trebui să-l rectific (conform teoriei mele) în acea direcție și să-l așez pe partea stângă, dar nu sunt sigur de asta și de aceea am întrebat.