Căutare MDM

Buletin

Probleme cu discurile de frână

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #5410 prin manual-mecanic
Probleme cu discurile de frână Publicat de manual-mecanica
Bună, am un Grand Cherokee din 1996. Odată, plăcuța de frână stânga față era uzată. Discul era deteriorat atât de grav încât a trebuit să înlocuiesc ambele discuri de frână față. Ei vând seturi cu ambele. Așa că am rămas cu cel stâng, depozitat în perfectă stare de funcționare. Apoi funcționa cu două discuri noi.

Mi s-a întâmplat același lucru din nou. Am deteriorat același disc stânga față.

Pot înlocui acum discul din dreapta pe care îl păstrasem ultima dată pe partea stângă?
Va fi o problemă, deoarece acum se va roti în altă direcție?
Sunt acestea proiectate pentru orice direcție de rotație?

Mulțumesc, Marcelo B.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #5413 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Probleme cu discurile de frână
Salut ca3snx, uite, discurile de la Grand Cherokee sunt discuri asamblate, adică discul se demontează după scoaterea unei piese care poartă șuruburile roții, deci dacă discurile au o formă definită, discul de pe o parte nu va funcționa pe cealaltă. Acum, în funcție de deteriorare, discurile se pot rectifica, este mai ieftin decât cumpărarea lor, dar este recomandat să schimbi oricum plăcuțele. Discurile nu au sens de rotație și nici nu sunt făcute să se rotească într-un singur sens. Problema constă în structură, cum ți-am spus, poate nu le poți asambla.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #5415 prin manual-mecanic
Salut, știi că discurile de frână nu au sens de rotație sau amplasare nici la stânga, nici la dreapta, deoarece mi se pare că au o structură pentru susținerea arborilor dubli de transmisie.

Cel mai bine este să rectifici discurile pe care urmează să le înlocuiești și sunt în stare bună?

Știi că dacă ți se întâmplă din nou același lucru și plăcuțele se uzează neuniform, trebuie să verifici dacă pistoanele nu sunt blocate pentru că nu este normal ca plăcuțele să se uzeze neuniform?

Și ține cont de alarma pentru grosimea plăcuțelor de frână, altfel, frate, într-o zi s-ar putea să te sperii zdravăn.

Ai grijă de tine, distrează-te bine și stai alert.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #5416 prin manual-mecanic
Salut Kikemec și Neider, vă mulțumesc foarte mult pentru răspuns. Permiteți-mi să vă spun puțin despre asta: este adevărat că această mașină uzează întotdeauna plăcuța stângă mai mult decât celelalte. Această problemă este instalată din fabrică, lucru pe care l-am acceptat deja. Acum frânează bine, drept, ABS-ul nu se activează prematur, iar temperatura anvelopelor este uniformă pe ambele roți. Asta îmi spune că pistonul stâng nu este blocat; văd doar că sistemul exercită mai multă presiune asupra acelei roți decât asupra celorlalte.

Referitor la comentariul lui Kikemec, discurile de la această mașină se slăbesc când scoți roata; le tragi și se desprind, deci nu au alt sistem de prindere în afară de șuruburile roții în sine. De fapt, când cumperi setul de discuri, acestea au un marcaj dreapta și stânga în engleză, așa că poți greși la instalare și nici nu-ți dai seama dacă nu ești atent la marcaje. Cred, așa cum spui și tu, că nu este o problemă structurală; s-ar putea să vină marcate în funcție de direcția în care strungul a intrat în mașină la fabricație. Cred că, deși plăcile sunt identice, diferența este că pentru cea din stânga, strungul a fost introdus în acea direcție, iar pentru cea din dreapta, în cealaltă direcție. În acest fel, discul nu lucrează împotriva fibrei.
Aceasta este umila mea teorie și aș dori să confirm cu tine dacă acest lucru este posibil sau nu.

Ceea ce îmi spun Kikemec și Neider despre rectificare, chestia este că deteriorarea discului nu este minoră și trebuie să răzuiești destul de mult. Sunt mai bine echipat cu discul meu vechi, care este sănătos și este originalul, dar pe partea dreaptă. Cred că ar trebui să-l rectific (conform teoriei mele) în acea direcție și să-l așez pe partea stângă, dar nu sunt sigur de asta și de aceea am întrebat.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #5422 prin manual-mecanic
Discurile nu au direcție de rotație, iar procesul de strunjire din fabrică nu este o problemă semnificativă nici aici. În ciuda faptului că procesul de strunjire nu este deosebit de precis și cursele sculelor de tăiere sunt vizibile, nu contează deloc și, de fapt, ambele discuri sunt rotite în sensul acelor de ceasornic. În plus, imediat ce plăcuțele au trecut de patru ori prin ele, acestea vor fi lustruite și strălucitoare.

Pe de altă parte, nu este normal ca plăcuțele și discurile să erodeze o roată și nu pe cealaltă, așa că sunt înclinat să cred că nu este o problemă cu un cilindru blocat, așa cum spun colegii mei (pentru că s-ar încălzi extrem de tare și direcția ar trage într-o parte când eliberezi roata), ci pur și simplu că glisoarele etrierului sunt rigide, iar când apeși frâna, presiunea închide etrierul cu puțină dificultate. Cu toate acestea, problema apare atunci când eliberezi frâna, deoarece etrierul continuă să aplice presiune pentru că nu se poate întoarce imediat.

Acest lucru duce la o frecare ușoară care produce o încălzire ușoară (și, prin urmare, aproape imperceptibilă) și o uzură ușoară (dar continuă) a plăcuțelor și discului de frână. (Spre deosebire de cazul în care discurile se înroșesc din cauza unui piston al etrierului blocat.)

Cu cele mai bune urări.