Căutare MDM

Buletin

problemă cu scripetele

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #5341 prin manual-mecanic
Problemă cu scripetele
Salut tuturor, am o problemă cu mașina mea. Este un Mitsubishi Lancer din 1998 cu motor 1.6 16v. Nu pot demonta fulia arborelui cotit, care susține alternatorul și curelele hidraulice. Am blocat-o cu fulia de distribuție și am reglat-o în 3 puncte. Mă poate ajuta cineva? Cu stimă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #5345 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: problema scripetelui
CEA MAI BUNĂ METODĂ, DACĂ NU SINGURA, ESTE CU UN EXTRACTOR DE ROLETE, CARE ARE 3 CÂRLIGE CARE SE PUN PE ROLETĂ ȘI UN ȘURUB CENTRAL CARE SE POTRIVEȘTE PE AX ȘI ÎL EXTRAGE UNIFORM ASTFEL ÎNCÂT SĂ NU SE RUPA, ÎNAINTE DE A REASAMBLA MAȘINA, NU UITAȚI SĂ REGLAȚI DINȚII DE DISTRIBUȚIE!!!! SĂ VEDEM DACĂ ÎNDOIȚI GHIDAJELE!!!!
CU EXTRACTORUL LE POȚI SCOATE ÎN 2 MINUTE ȘI NU SUNT SCUMPERI...

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #5346 prin manual-mecanic
Salut, m-am exprimat greșit. Ceea ce vreau să scot este piulița care ține fulia arborelui cotit. Nu o pot bloca pentru a scoate piulița. Mulțumesc, Tyson. În fine.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #5351 prin manual-mecanic
doctor1_mf, piulițele fuliei sunt întotdeauna puțin enervante de scos, dar au tendința să se slăbească, nu-ți face griji, poți face mai multe lucruri, primul lucru este să pui cheia coroanei sau clichetul, orice unealtă ai, dar nu încărca cheia tare, trebuie să o lovești ca să nu tragi distribuția, dacă nu funcționează, uită-te la cutia de viteze exact unde se unește cu blocul, ar trebui să aibă un vizor sau un spațiu unde să poți vedea dinții bilei, lucrează-o cu o șurubelniță sau o diavolică și rotește piulița fuliei, cu asta ai mai mult decât suficient pentru a o scoate, în cel mai rău caz, blochează fuleaua cu o șurubelniță de chiulasă sau bloc, nu este foarte recomandat deoarece poți deteriora fuleaua sau poți avea un accident.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #5372 prin manual-mecanic
Dacă problema este piulița, prindeți fulia cu un lanț de extragere a filtrului de ulei. Măsurătoarea este exact corectă, nu va deteriora fulia și nu aveți nevoie de nimeni altcineva pentru a o scoate. Dacă alegeți să blocați dinții articulației sferice a motorului, aveți grijă să nu stricați vreunul dintre dinți!!
MULȚUMIT SUCCES!