Căutare MDM

Buletin

Problemă la schimbarea în viteza a doua la un Opel Corsa 1.4

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #5306 prin manual-mecanic
Am un Opel Corsa din '94 și am probleme cu schimbarea în a doua treaptă de viteză. Am observat că acest lucru se întâmplă frecvent dimineața sau când mașina este rece. Care ar putea fi această problemă?

Cu stimă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #5320 prin manual-mecanic
Ai schimbat sau ai adăugat ulei la cutia de viteze? Ți-ai schimbat vreodată ambreiajul? Întreb asta pentru că Opel folosește ATF SAE 10 DEXRON II atât la cutiile de viteze manuale, cât și la cele automate, același ulei folosit la servodirecție.

Mulți oameni nu cunosc acest detaliu și ceea ce fac este să adauge lubrifiant SAE 75W80 sau SAE 90, care este mult mai vâscos. Lubrifiantul nu deteriorează cutia de viteze, dar îngreunează foarte mult schimbarea vitezelor când motorul este rece iarna.

Acum, dacă asta ar fi problema, toate vitezele ar fi rigide.

Din moment ce este doar a 2-a, înclin să cred că este o problemă de uzură la coroana de sincronizare a treptei a 2-a. Un lucru, câți kilometri are Corsa?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 16 ani și 9 luni #5342 prin manual-mecanic
Mulțumesc pentru postare.
Corsa are 200.000 de kilometri la bord. Am înlocuit ambreiajul acum ceva timp, dar nu are problema asta; e mai recent. O să verific mai întâi uleiul de transmisie și apoi o să văd...
mulțumesc.