Căutare MDM

Buletin

problemă cu martorul bateriei de pe bord

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 3 săptămâni #4741 prin manual-mecanic
Acum câteva zile, martorul bateriei de pe bord s-a aprins, indicând că mașina funcționa doar pe baterie. Am descoperit că problema era alternatorul, care nu genera curent. Am înlocuit regulatorul deoarece periile de carbon erau uzate; și a început să genereze curent fără probleme. Problema este că martorul de pe bord nu se stinge și nu știu ce să fac acum. Din nou, alternatorul generează curent. Care ar putea fi problema?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 3 săptămâni #4747 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă cu martorul luminos al bateriei de pe bord
Despre ce mașină vorbim? Este întâmplător un Opel Corsa D, Kadett D, Astra D sau Vectra D? Pentru că e posibil ca martorul de încărcare a bateriei să fie conectat la un releu și ca releul să fie cel care se defectează. (Notă: acest lucru se aplică doar Opelurilor diesel cu motoare Isuzu.) O altă cauză posibilă este că ați conectat ceva incorect la alternator, cum ar fi borna pozitivă a martorului de încărcare de pe borna turometrului sau că regulatorul alternatorului este defect și, în ciuda încărcării, martorul nu se stinge.

Ați putea încerca să cuplați contactul fără a conecta cablurile alternatorului. Dacă martorul de încărcare se aprinde în continuare cu cablurile atârnând, problema evident nu este la alternator, ci la sistemul electric sau la tabloul de bord.

Cu cele mai bune urări.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 3 săptămâni #4751 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă cu martorul luminos al bateriei de pe bord
Uite, nu știu despre ce mașină vorbești. Aș avea nevoie să știu ce mașină este și marca alternatorului. Dar, în mod obișnuit, problema pe care o ai sunt așa-numitele triode,
care sunt trei diode mici. Aceleași folosite în electronică sunt negre cu o dungă albă care indică direcția de curgere a curentului. Sper că te ajută.