Salut tuturor, am un Ford Fiesta 1.4 TDCI (F6JB) cu o problemă cu senzorul arborelui cu came. Se pare că, după ce am verificat cablajul și semnalul cu un osciloscop, am stabilit că senzorul era defect, deoarece nu dădea semnal când era cald. Cu toate acestea, după ce l-am înlocuit, a continuat să dea o eroare, dar una diferită în acest caz. Se comporta ca și cum creasta a două unde ar fi comunicat, astfel încât uneori forma de undă era dreptunghiulară în loc de pătrată. După ce am verificat din nou cablajul, am stabilit că senzorul trebuie să fi fost defect și l-am înlocuit. Cu toate acestea, noul senzor nu mai dă semnal oricând dorește, mai ales când turați motorul sau virați într-un sens giratoriu. Lucrul curios este că atunci când nu mai dă semnal, dacă deconectez conectorul și îl conectez la loc, dă din nou semnal și de data aceasta nu pare să se defecteze la accelerare sau viraje. Am verificat conectorul și pinii ECU, cablajul și cablajul pentru scurtcircuite la masă, pozitiv sau între ele și dacă există o bună continuitate. Totul pare în regulă. E posibil să ai un senzor defect, dar două sunt foarte rare. Eroarea pe care o raportează de obicei este P0341. Ți s-a mai întâmplat ceva similar? Ai sugestii? Mulțumesc anticipat.