Bună ziua.
Nu știu dacă există deja un subiect deschis, dar am nevoie de ajutor pentru că sunt disperat.
Acum aproximativ doi ani, după o călătorie relativ scurtă de 30 km, nu am mai putut schimba vitezele în mașină.
Am venit acasă și am dus mașina la reprezentanța de unde a cumpărat-o tata, deoarece era încă în garanție. Pe scurt, nu au acceptat mașina, susținând că garanția acoperea doar motorul. Deoarece era deja la service, am decis să o duc și am primit o ofertă de aproximativ 750 € pentru kitul de ambreiaj.
Din păcate, a trebuit să plătesc această sumă, dar schimbarea vitezelor părea să aibă în continuare unele dificultăți. M-am întors la service de mai multe ori; au reparat mașina din nou, dar arăta la fel ca nouă.
După acest timp, acum parțial expirat din garanție, nu pot schimba în prima treaptă când, de exemplu, sunt oprit la un semafor sau urc un deal unde ar trebui folosită întotdeauna prima treaptă. De asemenea, nu pot retrograda din a 5-a în a 4-a. În rest, totul funcționează bine.
Dacă opresc mașina, pot schimba în toate vitezele fără probleme.
Citind diverse forumuri pe această temă, am dat peste multe soluții:
- Garnituri tijă supapă;
- Bobine angrenaj;
- Disc ambreiaj;
- Cutie de viteze;
- Etc.
Aș vrea să vă aud părerea, pentru că sunt disperat și nu vreau și nici nu pot să cheltuiesc încă 750 €.