Căutare MDM

Buletin

Turația unui motor pe benzină

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 7 ani și 3 luni #53114 prin manual-mecanic
Turația unui motor pe benzină Publicat de manual-mecanica
Bună ziua, am un Fiat Panda Longue 1.2 cmc. Am cercetat și am citit despre cum să am grijă de motorul meu. Printre sfaturile deja familiare despre respectarea schimbărilor de ulei și filtru, am văzut și că este bine să strângem puțin motorul din când în când când intrăm pe autostradă, trăgându-l din treapta a 2-a sau a 3-a peste 4000 sau 6000 rpm pentru a curăța puțin motorul.

Totuși, unii spun că acest lucru uzează motorul și este dăunător pentru el. Alții spun că dacă o fac o dată pe lună, elimină depunerile de carbon și menține motorul în stare bună, oprindu-l pentru câteva secunde. Dar

în cazul meu, când o fac în treapta a 3-a, de exemplu, și ajung la 6000 sau 7000 rpm, martorul galben al motorului clipește de 3 sau 5 ori și apoi dispare. Totuși, nu găsesc motivul pentru asta, nici în manualul mașinii, nici pe internet. Unii îmi spun că ar putea fi o avertizare de la mașină, iar alții că ar putea fi o problemă cu uleiul.

Poate cineva să-mi dea o idee de ce se întâmplă asta? Este mașina mea sau acest model are un fel de avertizare atunci când creșteți prea mult turația? De asemenea, poate cineva să-mi clarifice îndoiala dacă este o idee bună să dau drumul la limita debitului de combustibil o dată pe lună pentru a curăța motorul și conductele sau nu este recomandat?

Vă mulțumesc tuturor foarte mult.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.