Căutare MDM

Buletin

Zgomot de angrenaj la cuplarea treptei a treia

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 7 ani și 11 luni #52571 prin manual-mecanic
Zgomot la cuplarea treptei a treia Publicat de manual-mecanica
Salut prieteni,

În primul rând, mă bucur foarte mult să fiu pe forum și aș dori să vă spun în avans că am foarte puține cunoștințe mecanice, așa că vă rog răbdare.:-)

Deși SEAT-ul meu Ibiza este din 2003, motorul este relativ puțin folosit (95.000 km), a fost revizionat și, în general, mașina se simte și răspunde foarte bine, însă, recent am început să am probleme la cuplarea treptei a treia! Treapta a treia se pare că intră bine, dar abia când eliberez ambreiajul scoate uneori zgomotul tipic al treptelor de viteză care se freacă una de cealaltă.

Mecanicul îmi spune că problema este aparent la un sincronizator ?!? și că trebuie coborâtă cutia de viteze pentru a rezolva problema, ceea ce pare a fi o reparație costisitoare, însă am citit că, eventual, schimbarea sau completarea uleiului de la cutia de viteze va rezolva problema.

Vă cer ajutorul pentru că nu vreau ca reprezentanța SEAT să încerce să-mi vândă o „cutie de viteze nouă”, ceea ce ar fi foarte scump! În plus, s-ar putea repara ducând Ibiza la un service privat și demontând cutia de viteze, reparând doar piesa defectă.

Mulțumesc foarte mult!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 7 ani și 11 luni #52573 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiect: Zgomot în treapta de viteză la cuplarea treptei a treia
Da, e foarte probabil ca
problema să fie sincronizatorul de viteză a treia defect. Trebuie demontată cutia pentru a o repara. Nu cred că e din cauza lubrifiantului. Cu stimă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.