Căutare MDM

Buletin

Nivel ridicat de CO2 în benzina ITV fără convertor catalitic

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 8 ani și 3 luni - Acum 8 ani și 3 luni #52397 prin manual-mecanic
Bună ziua, am un Renault 21 din 1987, versiunea TXE, 2.0 benzină, nu are catalizator și este cu injecție multipunct.

Problema mea este că ITP-ul a dat 9% CO2 și nu există nicio modalitate de a-l reduce.
Până acum am făcut următoarele:

- Am schimbat filtrele și bujiile.
- Am schimbat potențiometrul amestecului.
- Am verificat regulatorul de presiune a combustibilului.
- Am verificat galeria de admisie pulverizând ulei. Nu trage combustibil, nu se oprește și nu variază la ralanti.
- Ralanti constant la 900.
- Am tratat combustibilul și injectoarele pre-ITV.
- Am mers la ITP cu mașina turată la limită.

Ce mi-au spus mecanicii:
- Că nu vor accepta pentru că ar putea fi orice și este foarte dificil și scump.
- Că este din cauză că segmenții sunt uzați și curge combustibil prin ei (amestec bogat).
- Că este din cauză că evacuarea este nouă și nu reține gazele (?).

Ce mai trebuie să verific:
- Am curățat injectoarele.

Nu vreau să vând mașina separat, deoarece nu pot face față nici măcar ITP-ului ratat, deoarece numele nu poate fi schimbat. Va trebui să aștept să fie radiată sau să o vând fără acte, dar nu vreau să am probleme. Aș prefera să o păstrez pentru că mașina merge foarte bine și o ador.
Aveți vreun sfat?
Ultima editare: acum 8 ani și 3 luni de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 8 ani și 3 luni #52435 prin manual-mecanic
Ar trebui să măsori presiunea combustibilului pe rampă (dacă nu ai făcut-o deja) și, dacă este posibil, să verifici dacă injectoarele nu au scurgeri când motorul este oprit (curățarea injectoarelor nu este suficientă dacă nu se închid corect). Apoi, mai este problema kilometrajului și măsurarea raportului de compresie, care afectează și cât de bine arde combustibilul. Un alt lucru de urmărit (dacă are unul) este senzorul de temperatură a lichidului de răcire. Dacă este în afara intervalului, poate face ca motorul să injecteze ca și cum nu ar fi încă fierbinte (prea mult). Termostatul ar trebui să fie la temperatura de funcționare. În cele din urmă, asigură-te că este la sincronizarea corectă a aprinderii și că sincronizarea este bună. Când aceste mașini sunt vechi, trebuie să verifici aproape totul; dacă este o problemă cu injectoarele, poți căuta în cimitirele de mașini. Dacă nu este cazul, poți încerca să montezi un convertor catalitic (chiar dacă nu are unul) - acestea reduc destul de mult consumul de combustibil. Ei bine, mult succes, PPcontrolla!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.