Căutare MDM

Buletin

Problemă cu Ford Focus din 2002

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 1 lună #4508 prin manual-mecanic
Problemă cu Ford Focus din 2002 Publicat de manual-mecanica
Salut, un prieten de-al meu are un Focus din jurul anului 2002, cumpărat de la Ford în 2003.
Are probleme cu tabloul de bord. Ace de la kilometraj și turometru nu funcționează, ocazional urcă și apoi coboară.
Această problemă se întâmplă ocazional, nu constant.

Am citit o postare pe forum despre o problemă similară cu radiocasetofonul. Ar putea fi din cauză că au înlocuit radiocasetofonul din fabrică cu altul?

Cum pot verifica?
Există un site web de unde pot descărca schema electrică pentru acest model?
Sau are cineva unul care mi-ar putea trimite?

Aștept cu nerăbdare ajutorul dumneavoastră și vă mulțumesc foarte mult.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 1 lună #4509 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul Re: Problemă cu Ford Focus 2002
Din câte am înțeles, prietenul tău a înlocuit radioul original cu altul.
Într-adevăr, acolo e problema. Radioul original din Focus are diagnosticare și este conectat prin CAN-bus la gateway-ul din bord. Unul dintre semnalele care ajung la radio este semnalul de viteză, care crește volumul pe măsură ce viteza crește.
Soluția la această problemă este dezactivarea liniei CAN de la radio. Pentru a face acest lucru, trebuie să găsești două fire răsucite în conectorul radioului. Conectează-le cu o rezistență de 120 ohmi, iar acest lucru ar trebui să rezolve problema.
Dacă nu, nu există teste acasă, deoarece va trebui să conectezi un terminal de diagnosticare și să diagnostichezi instrumentația.

Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 1 lună #4510 prin manual-mecanic
Mulțumesc pentru răspunsul rapid. Într-adevăr, se pare că l-au înlocuit la service-ul nostru de aici, din oraș. Ai putea fi mai concis și să-mi spui ce fire sunt? Numere, culori, ceva care m-ar ajuta să le identific.

Am dus mașina la mai multe service-uri pentru diagnosticare și niciunul nu a reușit să indice cu exactitate ce anume este. Oferă câteva opțiuni și, bineînțeles, nu vor să schimbe nimic fără să știe dacă este sigur, pentru că spun că este foarte scump.

Mulțumesc foarte mult pentru ajutor.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 1 lună #4536 prin manual-mecanic
Salut, același lucru mi s-a întâmplat și mie la un Focus din 2000, dar s-a oprit și de câteva ori în timp ce conduceam, ceea ce a fost o sperietură uriașă când am pierdut servodirecția în mijlocul unei curbe.

Încearcă asta: cablul pozitiv al bateriei are două fire, unul mai subțire. Urmărește-l și asigură-te că face contact bun. Curăță conectorii cu un detergent de contacte și strânge șurubul dacă este necesar. Ar trebui să lucreze două persoane, una în interior pentru a verifica turometrul și cealaltă în exterior pentru a mișca cablul. Dacă acul continuă să cadă după curățare, înlocuiește cablul.

Nu mi s-a mai întâmplat după ce am făcut asta. Mult succes și cele mai bune urări!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 1 lună #4540 prin manual-mecanic
Mulțumesc. Adevărul e că nu se oprește când se oprește și nici nu se strică servodirecția. Din curiozitate, ai dus-o la un service?
Și unde se duce cablul ăla? Ce controlează?
Problema cu verificarea conexiunilor cu acele e că nu se strică întotdeauna, deci trebuie să fie o coincidență.
Mulțumesc.