Căutare MDM

Buletin

Ce se întâmplă dacă pun prea mult ulei de motor?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 8 ani și 7 luni #51842 prin manual-mecanic
Am un Ford Ka din 2007 când am măsurat uleiul de motor era aproape de minim pe jojă..... M-am consultat cu un vecin și mi-a spus dacă are nevoie de cam un litru.... Am cumpărat uleiul de motor pe care îl folosește mașina și am turnat tot sticla pentru că era un litru...... când l-am măsurat a doua zi cu joja am văzut că era cam un inch prea mult...... ce îmi recomandați să fac, va strica mașina? Sau ar trebui să o las așa până se termină pur și simplu uleiul?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 8 ani și 6 luni #51960 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiect: Ce se întâmplă dacă umplu prea mult ulei de motor?
Prietene ingromero2010, ideal este să îl ții la nivelul maxim; nu e bine să ai prea mult ulei. Cea mai mare problemă pe care ai putea-o avea, chiar și cu un inch în plus, așa cum spui, este că uleiul s-ar putea scurge din garniturile arborelui cotit și va trebui în cele din urmă să le schimbi.

Dacă îl lași așa, nu se va irosi singur și nivelul nu va scădea (cu excepția cazului în care consumi ulei prin canistră sau prin segmenți, sau segmenti motor).

Ar trebui să golești uleiul prin carter și să-l umpli până la nivelul exact.

Cu stimă.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 8 ani și 6 luni #51961 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiect: Ce se întâmplă dacă umplu prea mult ulei de motor?
Salut tuturor.
Problema este că dacă are turbo, când motorul este deja uzat, se acumulează multă benzină în carter, care este evacuată prin orificiul de respirație al motorului. În timp, orificiile de ventilație se blochează puțin din cauza depunerilor de carbon, uleiului ars și altor lucruri de acest gen. Când nivelul uleiului este prea mare, devine mai puțin spațiu în compartimentul carterului pentru benzină. Ocazional, carterul acumulează presiune, iar uleiul urcă prin conducta de retur a uleiului turbo, împingând inelul de etanșare și făcând ca uleiul să ajungă la admisie. Cu stimă.