Căutare MDM

Buletin

Servodirecție Megane

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 1 lună #51236 prin manual-mecanic
Servodirecție Megane Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, am o problemă cu servodirecția hidraulică la Megane-ul meu. Când motorul este la ralanti, direcția este foarte rigidă și, pentru a o face să funcționeze mai lin, trebuie să o turați. Întrebarea mea este că nu știu dacă este pompa sau supapele de control cu cremalieră. Am verificat nivelul lichidului și este la nivelul maxim.

Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 1 lună #51249 prin manual-mecanic
Răspuns de la mecanicii manuali pe tema servodirecției la Megane
Salut Foferno, ar fi bine dacă ai putea spune din ce an este mașina, dar ca să-ți dau câteva îndrumări ar trebui să văd dacă pompa este acționată de curea la ralanti. Am găsit deja un Megane din 1999 care dădea probleme în sensul că amortizorul (sau fulia de antrenare care merge la arborele cotit) se slăbise din cauza vulcanizării cauciucului acestuia și în final a ajuns să funcționeze fără servodirecție. Ca fapt important de menționat, ruperea acestei fulii s-a datorat defecțiunii fuliei „libere” a alternatorului, ceea ce a produs o serie de probleme care au fost rezolvate prin schimbarea acestor două fulii. (Am demontat pompa și era perfectă cu peste 280 de mii de km...) Mult succes!!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 1 lună #51255 prin manual-mecanic
Salut Ismael, mașina este din 1988. Nu cred că problema este cu cureaua de transmisie de pe fulia arborelui cotit, deoarece aceasta acționează alternatorul, pompa de apă, pompa hidraulică a servodirecției și compresorul de aer condiționat. Nu am nicio problemă cu asta. Singura problemă este că atunci când rotești volanul cu motorul la ralanti, se simte foarte rigid, la fel ca atunci când motorul este oprit. Totuși, dacă îl turați la aproximativ 3000 rpm, volanul se va mișca corect. Singura întrebare este dacă este vorba de pompă sau de supapele de reglare a casetei de direcție? Rolele sferice au fost deja verificate și sunt în regulă.
Cu cele mai bune gânduri și încă o dată mulțumesc.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 1 lună #51274 prin manual-mecanic
În cazul pe care l-am văzut eu, cureaua mișca totul... dar când am rotit volanul și am acționat direcția, nu a mai trăsnit. Am observat marcând scripetele cu un marker alb din centru spre exterior (desenând o rază pe el). Când am rotit volanul ulterior, marcajul nu se mai potrivea și am putut vedea cauciucul deteriorat de pe scripete. Dacă spui că nu este cazul tău, s-ar putea ca pompa să aibă palete uzate sau murdărie în circuit. Deschide pompa (cea de la Delphi era în acest caz) și necesită trei șuruburi. Bine, spune-ne ce ai văzut, Foferno. Noroc!