Căutare MDM

Buletin

tensionator alternator p 406 hdi

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 1 lună #4453 prin manual-mecanic
Întinzător alternator P 406 HDI Publicat de manual-mecanica
Salut, am un 406 și întinzătorul de cureaua alternatorului a fost schimbat, dar tot face zgomot. Știți cumva dacă asta se datorează faptului că întinzătorul nu este original (rolea alternatorului este bună, iar rolea arborelui cotit este nouă).
Aștept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră. Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 1 lună #4457 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: tensionator alternator correa p 406 hdi
Motoarele 2.0 HDi au două role, una pentru întinzător și cealaltă pentru rola fixă. Când face zgomot, poate fi din două cauze:

- Rola fixă este defectă sau un arc intern care absoarbe vibrațiile s-a rupt.

- Rola întinzătoare este defectă sau supratensionată, ceea ce poate cauza ruperea curelei sau a altor fulii.

Cu cele mai bune gânduri.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 1 lună #4466 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema Re: tensionator alternator correa p 406 hdi
SCHIMBAȚI ROLETĂ ARBOARE COTITĂ, DAR TREBUIE SĂ FIE UN PEUGEOT ORIGINAL ȘI VA FI DEMONTATĂ.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 1 lună #4480 prin manual-mecanic
Hai să vedem mai întâi de ce ai schimbat cureaua din cauza uzurii sau din cauza zgomotului, dacă a fost din cauza zgomotului ce tip de zgomot face dacă este ca un sforăit sau ca niște șrapneluri atunci încearcă să vezi de unde vine zgomotul poți să o faci cu un detector de zgomot sau pur și simplu cu o bucată de furtun și duci un capăt la ureche și unul la motor și încerci cu atenție să detectezi zgomotul, eventual ar putea fi fulia arborelui cotit care are și ea un cauciuc dar mai întâi testează-o bine și așa eviți cheltuielile inutile.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 1 lună #4502 prin manual-mecanic
Salut, am făcut niște cercetări și mi-am dat seama că fulia alternatorului care este montată nu aparține acestui model deoarece se pare că toate 2.0 HDI au fulii cu ambreiaj și acesta nu are, deci am dedus că au pus un alternator care nu este al lor. Ei bine, aștept să-mi aducă fulia de schimb. (Toți fuliile pe care le are sunt în stare bună și zgomotul este similar cu cel al unei mitraliere, iar întinzătorul se poate vedea că sare când este la ralanti).