Bună ziua, ei bine, nu cred că sunt supapele. Când supapele cedează, compresia se pierde și crește.
Cred că problema este la carburator. Nu am prea multe cunoștințe despre carburatoare. Ceea ce vă pot spune este să verificați carburatorul original pentru acel motor, pentru că două butelii pentru un 1600cc sunt prea mult, în opinia mea. Am văzut că în mod normal este un butoi pentru acea cilindree.
Verificați reglajul flotorului, turațiile jeturilor de înaltă, joasă și aer, dacă are unul, sau informații despre acel carburator.
Alte defecte care pot cauza acest lucru sunt un motor prost sincronizat
, o sincronizare slabă a aprinderii, o scânteie slabă din cauza unei bobine îmbătrânite, un rotor cu rezistență excesivă, un capac vechi al distribuitorului, fire vechi și cu rezistență ridicată, un modul de aprindere etc. Sau, în caz contrar, compresia poate deja să curgă și să aveți prea mulți vapori de ulei care circulă prin carburator.
Acum, dacă doriți să clarificați orice nelămurire, există un vacuometru în inci de mercur numit vacuometru. Îl introduci într-un furtun de vid și acul se va mișca. Descarcă un PDF despre cum se citește acest instrument și vei avea o idee mai bună.
Urrea le vinde și se numesc vacuometre pentru pompe de benzină.