Salut tuturor, am un Luv 2.3 benzină, vechi (93) dar destul de întreg, pe care îl îmbunătățesc puțin câte puțin. L-am cumpărat recent, i-am făcut un motor complet și alte câteva chestii, când l-am cumpărat avea o lamă fixă pentru răcire, iar asta făcea ca camionul să stea mereu rece, chiar și în zilele cu 40 de grade nu ajungea nici măcar la 60 de grade. Am instalat un încălzitor universal de 14" și acum menține o temperatură constantă de 80 de grade.
Întrebarea este (sunt destul de novice): am instalat încălzitorul cu un bec și un releu, dar am scos borna pozitivă care alimentează încălzitorul direct de la baterie. Știu că acest lucru este foarte comun la multe vehicule, dar la acesta, când opresc motorul de multe ori, încălzitorul continuă să funcționeze câteva minute sau se oprește și se reaprinde după câteva secunde pentru câteva minute. Folosesc mult camionul în locuri unde nu trece nimeni ore în șir și nu aș vrea să rămân fără baterie din acest motiv și nici nu văd nevoia să răcesc apa cu motorul oprit, așa că vreau să scot borna pozitivă de la contact. Unde ar trebui să scot borna pozitivă de la contact? Pentru alte lucruri, în interiorul cabinei l-am scos de la cheia de contact, dar pe partea motorului, există un releu? Sau trebuie să trec un cablu în interior? Îmi imaginez că nu, din cauza consumului încălzitorului, care este destul de mare. Care este modul corect de conectare?
Mulțumesc!