Căutare MDM

Buletin

alternator martor baterie 7 la Ford Focus 1.6

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 8 luni #50564 prin manual-mecanic
Alternator martor baterie 7 la Ford Focus 1.6 Publicat de manual-mecanica
Salut prieteni.
Am adus un Focus în garaj plângându-ne că martorul bateriei se aprindea ocazional. Am observat că cineva l-a atins recent. Diagnosticarea a detectat o defecțiune la încărcare, așa că am înlocuit alternatorul. Am instalat un Magneti Marelli și lucrurile au stat la fel sau chiar mai rău. Diagnosticarea a arătat din nou o defecțiune la alternator, cu codurile: P1632, P1794, P0691, P2504 și P1000, care este o defecțiune CAN. Pentru testare, am pus o baterie diferită.
Mă întreb dacă cineva are experiență cu această defecțiune. După ce am verificat dacă parametrii de încărcare au fost corecți, ne-am pierdut.
Mulțumesc.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 8 luni #50578 prin manual-mecanic
Salut, ce mai faci? După ce ai înlocuit alternatorul, nu ai resetat ECU-ul pentru a lua o nouă citire de la senzorul alternatorului? Sau, ca să eviți să fii atât de invaziv, ai înlocuit senzorul? Ar putea fi defect și să trimită un semnal prost către ECU.

Sper că părerea mea te ajută.

Cu cele mai bune urări.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 8 luni #50581 prin manual-mecanic
În caz că te ajută, am avut o problemă similară cu un Ford Transit Connect 1.8TDCi și, după ce am încercat mai multe alternatoare, problema era în unitatea de control a motorului, care este cea care controlează încărcarea alternatorului.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 8 luni #50582 prin manual-mecanic

talleresbarnal a scris: În caz că te ajută, am avut o problemă similară cu un Ford Transit Connect 1.8TDCi și după ce am încercat mai multe alternatoare, problema era în unitatea de control a motorului, care este cea care controlează încărcarea alternatorului.

Și în acest caz, a trebuit să înlocuiți unitatea de control? Ce ați făcut? Mulțumesc.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 9 ani și 8 luni #50588 prin manual-mecanic
Într-adevăr. Am instalat o altă ECU clonată folosind datele de la cea defectă, după ce am verificat dacă instalarea a fost corectă. Aceste vehicule au un senzor de temperatură în cutia bateriei. L-am schimbat și cu unul de la o altă mașină și am verificat instalarea pentru orice eventualitate, dar tot nu se încărca.
Am testat anterior instalarea alternatorului presupus defect într-un alt vehicul similar și a funcționat perfect.
În cele din urmă, a fost o defecțiune internă a ECU-ului.