Căutare MDM

Buletin

PROBLEMĂ LA AMBREIAJ SAU LA CUTIA DE VITEZE MANUALĂ LA HYUNDAI TUCSON

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 2 luni #49892 prin manual-mecanic
Am un SUV Hyundai Tucson din 2006 cu motor de 2.0 litri, 2WD, benzină și transmisie manuală. Am o problemă. Vehiculul scoate un zgomot cu transmisia manuală în punctul mort, iar când apăs pedala de ambreiaj, zgomotul dispare.
M-am consultat cu mai mulți mecanici, iar aceștia dau diagnostice diferite. Unul spune că e gulerul, altul îmi spune că e rulmentul arborelui de intrare, iar altul îmi spune că e arcul discului de ambreiaj slăbit.
Cine îmi poate spune cu adevărat care ar putea fi defectul?
De asemenea, am nevoie ca cineva să vadă numerele rulmenților pentru transmisia manuală și diferențial care nu sunt originale de la producător. Ar putea fi de la alți producători de rulmenți, cum ar fi INA, TIMKEN, NSK, KOYO, FAG, SKF etc. Asta pentru a economisi semnificativ bani.
Înainte de a coborî cutia, am nevoie de numerele pentru toți rulmenții.

Vă mulțumesc anticipat.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 2 luni #49893 prin manual-mecanic
Sunt rulmenții cutiei de viteze, deoarece atunci când apeși pedala de ambreiaj, cutia de viteze se deconectează de la motor și nu se rotește, ceea ce înseamnă că nu produce niciun zgomot. Exclude 100% gulerul.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 2 luni #49894 prin manual-mecanic
De obicei este invers. Dacă sunt rulmenții cutiei de viteze, în punctul mort, nu face niciun zgomot, deoarece arborii care susțin angrenajele nu sunt forțați. Am văzut adesea cum un colier (care este un rulment) face ceea ce descrii atunci când este în stare proastă: când apeși ambreiajul, îl forțezi pe butuc și se poate opri sau deveni mai puțin zgomotos. Când eliberezi pedala, o eliberezi și continuă să se rotească în contact cu butucul, dar mai liber, de unde și zgomotul.
Chiar și așa, aceste tipuri de zgomote sunt complexe și te pot surprinde; nu exclude nimic cu ușurință. Din moment ce tot va trebui să cobori cutia de viteze, cel mai simplu lucru este să verifici mai întâi colierul și, dacă nu face niciun zgomot, va trebui să verifici cutia de viteze, așa cum a menționat colegul meu. Cu
cele mai bune gânduri

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 1 lună #49898 prin manual-mecanic
De asemenea, cred că este din cauza rulmentului de eliberare a ambreiajului. Din aceleași motive pe care le-a invocat și colegul meu „ostiasoveja”, adăugând că, dacă rulmentul principal ar fi defect, bilele ar fi „pătrate”, arborele ar avea joc, iar angrenajele nu s-ar cupla corect. În plus, și rulmentul de pe cealaltă parte a arborelui s-ar deteriora. Gândește-te cât de repede s-ar rupe acest rulment dacă ar fi defect, având în vedere forțele pe care trebuie să le suporte. Defectul pe care îl descrii este legat de rulmentul de eliberare a ambreiajului. Cu cele mai bune gânduri!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 1 lună #49899 prin manual-mecanic
Problema este rolul prizei de putere sau al arborelui de intrare al cutiei.