Căutare MDM

Buletin

Pe unde intră apa în uleiul unui Opel Corsa 1.2?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 2 luni #49740 prin manual-mecanic
Salut tuturor.
Tocmai am observat că se scurge apă în uleiul din motorul mașinii mele. Are 200.000 km. Vasul de expansiune al apei este gol. Caut posibile cauze. Inițial, cred că ar putea fi garnitura chiulasei. Totuși, mașina nu s-a supraîncălzit, ceea ce este o cauză frecventă a deteriorării garniturii.
Cum pot verifica de unde curge? Nu aș vrea să ridic chiulasa inutil. Am citit că ar putea fi schimbătorul apă-ulei, dacă are unul. Dar nu cred că Corsa are unul.
Există vreo altă sursă de unde ar putea curge? Repet, este apa în ulei, nu invers.
Mulțumesc și cele mai bune urări.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 2 luni #49742 prin manual-mecanic
Răspunsul lui Manual-mecanica la subiectul: Pe unde intră apa în ulei la un Opel Corsa 1.2?
Salut Maliayo, ar putea fi ușor garnitura, deși spui că nu s-a supraîncălzit (cel puțin din câte știi tu), dar s-ar putea să se fi întâmplat și cu fostul proprietar... hai să vedem dacă e un furtun nou, termostatul, radiatorul de la o lovitură etc. Dacă ar fi fost schimbătorul (pe care nu-l are) ar fi fost ulei în tot sistemul de răcire (din câte am văzut). Ridicarea chiulasei la acel motor e foarte simplă, e cea mai bună metodă de a vedea dacă garnitura e arsă (cel mai probabil) și de a profita de ocazie pentru a schimba garniturile tijei supapelor și ale arborelui cu came, și a șlefui supapele (are KMTS și ar fi ca nou). Dacă trece apă în ulei, rămâne „crem” cum se spune și se degradează, s-ar putea să se consume doar trecând în camera de ardere (prin garnitură), și o altă posibilitate e să ai o fisură în chiulasă și se amestecă acolo. Arată ca garnitura. Cu cele mai bune gânduri!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.