Prieteni, am o mașină de serviciu, un Hyundai CRDI din 2010, scoate fum negru din evacuare. Am verificat mecanicul și a spus că e erg murdar. Am curățat erg-ul, l-am demontat și l-am spălat. Am demontat și galeria de admisie și am curățat-o. Am verificat injectoarele pe un banc de testare și mi-au spus că sunt în regulă și uniforme. Merg și la ralanti. Nu scoate fum, dar când accelerez mult se vede fum negru, care se întrerupe când intru în a 4-a. Din întâmplare, senzorul situat pe filtrul de aer din furtunul care merge la turbo s-a deconectat și a încetat să mai scoată fum negru, dar nu a accelerat mai mult de 3000 rpm pe minut. Mecanicul a scanat-o și dă doar o indicație a unui senzor de ambreiaj, despre care mecanicul îmi spune că nu este în controlul emisiilor. Am verificat senzorul de oxigen și problema mea persistă. Aș întreba dacă cineva știe de o defecțiune și îmi poate spune ce să fac. Motorul are putere, dar a început să scoată fum negru. Am pus aditiv antifum pentru combustibil, dar nu s-a întâmplat nimic, nu consumă ulei.
Mulțumesc pentru răspuns,
Jose.