Căutare MDM

Buletin

Prea mult ulei în conductele de aer ale turbo

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 2 luni #49323 prin manual-mecanic
Salut și salutări tuturor... Am primit un intercooler turbo diesel Musso Sanyong și am observat că cele 2 conducte de aer ale turbo sunt ude cu ulei... trece ulei spre galeria de admisie și aș vrea să știu dacă este o problemă cu turbo care pierde ulei sau dacă este ceva normal și trebuie schimbate furtunurile de aer...
mașina are o scurgere de ulei și podeaua este pătată pe lateralul conductelor turbo, dar nu consumă ulei... Apreciez părerea voastră, mulțumesc și salutări.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 2 luni #49339 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul prea mult ulei în conductele de aer ale turbocompresoarei
La Peugeot Partner se acumulează mult ulei în admisie, însă nu am reușit să găsesc o soluție tehnică coerentă pentru această situație. Recomand verificarea periodică a nivelului uleiului și inspectarea gazelor de eșapament.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 2 luni #49380 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiectul prea mult ulei în conductele de aer ale turbocompresoarei
Mulțumesc, o să mai verific, dar mi s-a spus că e o problemă pe care o au motoarele diesel, mai ales când îmbătrânesc... au recomandat și schimbarea furtunurilor pentru a evita scurgerile... mulțumesc

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 2 luni #49397 prin manual-mecanic
Salut, cauza uleiului în furtunurile turbo (și probabil și în intercooler) ar putea fi o problemă la admisia vaporilor de ulei (PCV). De asemenea, uzura excesivă a pistonului-cilindru ar putea face ca aceste gaze să pătrundă în admisie. Îți voi povesti despre o experiență cu un C-4 unde s-a întâmplat același lucru. Problema era că piulițele injectoarelor erau slăbite, ceea ce a cauzat pierderi de compresie la unele injectoare, dar, deoarece au o garnitură în partea de sus, nu au lăsat compresia să iasă. În schimb, s-a acumulat în partea de sus a chiulasei (care este în două jumătăți). Acest lucru a permis trecerea tuturor vaporilor de ulei, deschizând supapa PCV din culbutoare spre admisie, murdărind admisia turbo, furtunurile, intercoolerul și murdărind și mai mult galeria de admisie atunci când acești vapori s-au amestecat cu gazul EGR. Nu vă puteți imagina cât de grele erau conductele galeriei și ale chiulasei, având în vedere cantitatea de mizerie care era... A trebuit să curăț totul. Schimbarea piulițelor și a garniturilor de cupru de la injectoare a rezolvat întreaga problemă la acest 1.6 HDi. În cazul lui Musso, ar trebui exclusă și o scurgere la bucșele turbo. Mult succes!!