Căutare MDM

Buletin

Alternator Mitsubishi

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 5 luni #49221 prin manual-mecanic
Alternator Mitsubishi Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, dețin un Nissan Pathfinder (WD21) din 1992 și mă întrebam dacă știți cumva dacă filetul rotorului alternatorului este stânga sau dreptaci. Am încercat să scot piulița din ambele părți, dar nu se mișcă. Are un condensator pe exterior și aș vrea să știu câți farazi are și la ce folosește, deoarece nu este afișat pe schemă. Vă mulțumesc foarte mult pentru timpul acordat.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 5 luni #49226 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema alternatorului Mitsubishi
Salut path92, piulița axului, din câte am demontat, este slăbită în sens invers acelor de ceasornic (normal), dar este prea strânsă. Introduc o cheie Allen cu tub în ax și, în timp ce o sprijin pe podea, folosesc un bit de 24 pe care îl am special pentru asta și stau deasupra cheii... așa o slăbesc. Cum am spus, este prea strânsă. Condensatorul este acolo pentru a preveni zgomotul nedorit provenit de la radio și alte componente electrice. De obicei sunt de 2,2 microfarade, dacă îmi amintesc bine. Cu cele mai bune gânduri!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 5 luni #49228 prin manual-mecanic
Filetul la majoritatea alternatoarelor este standard, adică se slăbește în sens invers acelor de ceasornic. Ceea ce trebuie să faci (fiind foarte atent) este să încălzești piulița cu o torță. Nu este necesar să o încălzești la foc mare sau ceva de genul acesta, ci trebuie doar să o faci cu piulița în jurul ei, fără a atinge axul. Aceasta produce o dilatare care face ca filetul interior al piuliței să se desprindă de filetul exterior al axului. Încălzește-l și lasă-l să acționeze câteva minute, simplul fapt al diferenței termice îl va face mai ușor de slăbit. Condensatorul este pur și simplu un filtru.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 5 luni #49247 prin manual-mecanic
Mulțumesc pentru ajutor. Da, l-am slăbit spre stânga. Când l-am deschis, am găsit o zonă dezlipită. L-am lipit. Între timp, am schimbat periile de carbon și rulmenții. Totul funcționează perfect cu o încărcare de 13,7V. Cu respect și mulțumesc pentru răspunsul prompt. Îmi pare rău pentru întârzierea răspunsului, dar îl montam.