Căutare MDM

Buletin

Martorul de ulei clipește la un Polo diesel din 2006

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 3 luni #49138 prin manual-mecanic
Salut, dragi oameni de pe forum.
Am o problemă cu un Polo diesel model 2006 cu injecție mecanică și bord electronic
. Când se încălzește, martorul de ulei clipește.
Fusese destul de retușat, cablajul fiind o harababură.
Am reușit să restaurez cablajul original.
Am pus un bec nou pentru ulei crezând că asta e problema, dar nu, martorul clipește încontinuu.
Această clipire apare la accelerarea la 2000 rpm.
Am descoperit că senzorul care trimite un semnal către indicatorul de temperatură de pe bord pare să fie problema.
Când îl deconectez, nu mai afișează temperatura și martorul nu mai clipește.
Așa funcționează preîncălzitorul, cu senzorul deconectat.
Am cumpărat unul nou, aceeași culoare, dar problema persistă.
Are cineva vreo idee despre ce ar putea fi?

Mulțumesc foarte mult.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 3 luni #49146 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul: „ Martorul ulei clipește la un Polo diesel din 2006.”
M-am săturat de problema asta acum mai bine de 10 ani și concluzia la care am ajuns este că nu era senzorul, al meu e acolo de mai bine de 10 ani, am anulat buzzerul și am acoperit martorul de pe bord (am măsurat presiunea uleiului și e în regulă) e o problemă cu ECU, citind pe forumuri în limba engleză, se vorbește despre cei doi senzori (unul în răcitorul filtrului și altul în chiulasă) dar concluzia e aceeași... sunt două sisteme de monitorizare a presiunii uleiului în wv, și se defectează la fel... ei bine, dacă afli ceva nou, anunță-ne, doar din curiozitate... Salutări!!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 3 luni #49147 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul: „ Martorul ulei clipește la un Polo diesel din 2006.”
Mașina aia are un modul de control care controlează presiunea uleiului, temporizatorul de preîncălzire și aerul condiționat. Este deasupra siguranțelor. Este cel mai mare. Nu-mi amintesc numărul. Cred că este 104, dar nu sunt sigur.
Este destul de scump, dar e foarte posibil să fie problema ta.