Căutare MDM

Buletin

Tahometrul nu funcționează și se aprinde martorul luminos de avarie

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 3 luni #49110 prin manual-mecanic
Bună ziua tuturor:
Am un Opel Vectra din '98 cu motor dti din 2000. Se aprinde martorul de avarie și turometrul nu funcționează. Uneori zdruncinează. Mi s-a spus că ar putea fi senzorul de turație al motorului, dar nu știu unde să-l localizez. Dacă da, dacă cineva a întâmpinat această problemă, ar fi de ajutor.:roșesc:

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 3 luni #49114 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe această temă : TURNOMETRUL NU FUNCȚIONEAZĂ ȘI SE APRINDE MARTORUL LUMINĂ DE AVARE
Ei bine, așa este, senzorul ăsta dă și turațiile, când nu funcționează bine, smucește, nu trece de 60 km/h, nu arată RPM, se aprinde martorul... schimbă-l, e pe la 30 de euro (FAE), dacă e Bosch iese pe la 60 sau mai mult, e o defecțiune tipică la Vectra MOT DTH, (senzorul ăsta e în partea din față a blocului, văzut din față) e ușor de schimbat (un șurub torx). Salutări!! ;)

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 3 luni #49120 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe această temă : TURNOMETRUL NU FUNCȚIONEAZĂ ȘI SE APRINDE MARTORUL LUMINĂ DE AVARE
Aici vă trimit o imagine cu blocul, săgeata roșie este unde merge senzorul, adică lângă filtrul de ulei (jos, în partea dreaptă). Are un conector tripolar, acolo prin deconectare puteți verifica dacă este defect măsurând rezistența dintre polul 1 și 2, sau 2 și 3, ar trebui să dea cam 900 ohmi, mi s-a întâmplat ca uneori să nu dea continuitate și alteori să dea, în acest caz, să-l schimbe. (Se poate demonta ușor de jos)