Căutare MDM

Buletin

MEGANE II

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 2 luni #4266 prin manual-mecanic
MEGANE II Publicat de manual-mecanica
Bună ziua, mi-am dus Megane II la service și tot ce trebuie să fac este să resetez contorul pentru următoarea revizie. Poate cineva să-mi spună cum se face asta?
Mulţumesc anticipat.

()

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 17 ani și 2 săptămâni #4791 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiectul Re: MEGANE II
Dacă am înțeles bine, ceea ce vrei este să resetezi contorul de schimb de ulei, care te avertizează pe bord după un anumit număr de kilometri.
Acest lucru trebuie făcut cu un computer de diagnosticare, în funcție de tipul de ulei care se adaugă. Funcționează astfel:
când computerul mașinii (CPU) detectează că s-au parcurs un anumit număr de kilometri sau, la alte modele, detectează o pierdere de vâscozitate în ulei, se aprinde un martor pe bord. Uleiul este apoi schimbat și poate fi resetat la zero sau la un alt interval de schimb de ulei setat.
Dacă uleiul este cotat pentru 10.000 km, este de scurtă durată și trebuie să-i spui computerului ca să-ți poată spune la timp că trebuie schimbat. Pentru că, dacă, de exemplu, ai programat un schimb de ulei la 30.000 km și pui ulei cu o notă de 10.000 km, acest ulei nu va avea suficientă vâscozitate la 10.000 km pentru a-ți proteja motorul, iar când se aprinde martorul luminos de 30.000 km, îl vei fi stricat deja - dacă vei vedea vreodată martorul luminos.
Pe de altă parte, dacă pui un ulei bun și scump cu o notă de 30.000 km și îl schimbi la 10.000 km, pierzi bani.
Dacă mergi la un service pentru 50 de euro, ți-l vor reseta, dar dacă nu te întreabă ce ulei ai pus, e o alternativă necoaptă!
Apropo, Renault a emis noi reglementări care garantează buna funcționare a tuturor mașinilor sale, iar acestea trebuie respectate dacă nu vrei să anulezi garanția.
Standardele se numesc RN 0700-0710 și RN 0720.
În prezent, un singur ulei Renault are această aprobare, și anume Motul.
Recomand să sunați la birourile lor; au asistență tehnică și vă pot oferi sfaturi.
JONY

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.