Căutare MDM

Buletin

Nissan Sentra 1995 B-13

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 9 luni #48704 prin manual-mecanic
Nissan Sentra B-13 din 1995 Publicat de manual-mecanica
Am o întrebare. Am un Nissan Sentra B-13 din 1995 și am probleme cu motorul. Mecanicul mi-a spus inițial că este o problemă cu segmenții de piston, deoarece arde ulei. E ca o locomotivă și scoate mult fum. Mi-a recomandat ulei Bardal pentru a opri fumul, dar nu a funcționat. Acum îmi spune că ar trebui să nu o mai conduc pentru că aș putea strica motorul și vorbește despre o reconstrucție a motorului. Chiar este necesar? Pot conduce mașina așa cel puțin încă o lună și apoi să înlocuiesc segmenții? A spus înainte că compresia este bună. Pot să o conduc și are putere; singura problemă este fumul. Și astăzi scoate un zgomot de bătăi. Ce recomandați?

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 9 luni #48705 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema Nissan Sentra 1995 B-13
Salut Juan Carlos.
Dacă motorul funcționează pe benzină și ai menționat că compresia este bună, garniturile tijei supapelor sunt de obicei primele care se defectează, provocând pătrunderea uleiului în cilindri și producerea unei cantități semnificative de fum. Cea mai bună soluție este să verifici garniturile; pe baza acestui rezultat, se poate pune un diagnostic mai precis.
În acest caz, kilometrajul vehiculului și tipul de combustibil (benzină sau benzină) sunt, de asemenea, factori relevanți.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 9 luni #48722 prin manual-mecanic
Dacă ar fi doar fum, nu ar fi atât de grav. Bardahl este o soluție temporară, dar efectul său durează doar câțiva kilometri. Pentru acest tip de aditiv, aș recomanda STP, deși ideal ar fi ca motorul să fie reparat.
Referitor la comentariul despre garniturile tijei supapelor, este o posibilitate, dar, în general, când problema sunt acele garnituri, motorul scoate fum în primele minute de mers și apoi aproape se oprește.
Cât despre senzația de bătaie în motor, este mai gravă. Dacă bătaia este de la șuruburi sau biele, nu aș mai conduce mașina niciun kilometru.
Cu cele mai bune gânduri.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 9 luni #48727 prin manual-mecanic
După cum au menționat și alții, garniturile tijei supapelor ar putea fi defecte și ar trebui să existe și joc în ghidajele supapelor. O altă cauză a fumului (cu miros uleios) ar putea fi un inel de ulei rupt sau o zgârietură pe cilindru. Chiar dacă compresia este bună, s-ar putea întâmpla unul dintre aceste lucruri. Dacă verificați bujiile, veți vedea care dintre ele este uleioasă și va trebui să căutați problema în acel cilindru. Într-un fel sau altul, această problemă vă va obliga să deschideți motorul pentru a vedea ce se întâmplă. Noroc!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 9 luni #48728 prin manual-mecanic
Salutări!
Cu tot respectul, iată părerea mea.
Înainte de a lua în considerare chiar deschiderea unui motor, este foarte important să
determinați vizual culoarea fumului. Fumul negru indică o problemă la alimentarea cu combustibil;
fumul albastru sugerează uzura garniturilor sau a dispozitivelor de fixare a supapelor, presupunând o compresie bună.
Ocazional, fumul alb este complet normal, mai ales în climatele reci.