Căutare MDM

Buletin

Nissan Sentra 1995 B-13

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 7 luni #48704 prin manual-mecanic
Nissan Sentra 1995 B-13 Publicat de manual-mecanica
Întrebare: Am un Nissan Sentra B-13 din 1995, am probleme cu motorul. Mecanicul mi-a spus mai întâi că am probleme cu segmenții din motor pentru că arde ulei. Conduc cu locomotiva pe stradă este mult fum. Mi-a recomandat lui Bardal să o oprească din a fuma, dar doar de amuzament, astăzi îmi spune că ar trebui să o opresc pentru că pot opri motorul și îmi vorbește despre reglarea motorului, este chiar necesar acest lucru...????? Voi putea să rulez mașina așa cel puțin încă o lună și apoi să schimb segmenții, din moment ce anterior mi-a spus că compresiile sunt bune, o conduc și are putere, singura problemă este fumul, iar astăzi scoate un sunet de bătăi, ce recomandați...

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 7 luni #48705 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema Nissan Sentra B-13 din 1995
Salut Juan Carlos.
Dacă motorul funcționează pe benzină și, așa cum ai menționat, compresia este bună, garniturile tijei supapelor sunt, în general, primele care se usucă, iar uleiul se scurge în cilindri, provocând un fum puternic. Cel mai bine este să verifici garniturile. Rezultatele vor permite un diagnostic mai precis.
În acest caz, kilometrajul vehiculului și tipul de combustibil (benzină sau benzină) sunt factori importanți.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 7 luni #48722 prin manual-mecanic
Dacă ar fi doar fum, nu ar fi atât de grav. Bardalul e o pată, dar efectul lui durează doar câțiva kilometri. Cu astfel de aditivi, aș recomanda STP. Desigur, ideal ar fi să repari motorul.
Referitor la comentariul despre garniturile tijei supapelor, e o posibilitate, dar, în general, când problema sunt acele garnituri, motorul scoate fum în primele minute de funcționare și apoi aproape se oprește.
Cât despre senzația de bătaie în motor, e mai gravă. Dacă bătaia e de la șuruburi sau biele, n-aș mai conduce mașina niciun kilometru.
Îmbrățișări.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 7 luni #48727 prin manual-mecanic
După cum au menționat colegii mei, s-ar putea ca garniturile tijei supapelor să fie defecte și să existe și un joc în ghidajele supapelor. O altă cauză a fumului (cu miros de ulei) ar putea fi o garnitură de ulei spartă sau o zgârietură în cilindru... chiar dacă compresia este bună, s-ar putea întâmpla o parte din asta. Dacă te uiți la bujii, vei putea vedea care dintre ele este pătată cu ulei și va trebui să cauți problema în acel cilindru. Într-un fel sau altul, această problemă te va obliga să deschizi motorul pentru a vedea care dintre aceste lucruri se întâmplă. Noroc!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 7 luni #48728 prin manual-mecanic
Salutări,
cu tot respectul, părerea mea.
Înainte de a mă gândi să deschid un motor, este foarte important pentru mine să
determin vizual culoarea fumului. Dacă este negru, este o problemă cu combustibilul (debitul)
. Dacă este albastru, este vorba de garniturile sau elementele de fixare ale supapelor. Acest lucru se datorează unei compresii bune.
Ocazional, produce fum alb, ceea ce este complet normal. Acest lucru se întâmplă în general în climatele reci.