Căutare MDM

Buletin

Problemă cu sincronizarea unui Ford Focus din 2000

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 8 luni - Acum 10 ani și 8 luni #48628 prin manual-mecanic
sincronizarea la un Ford Focus din 2000 .
Salut prieteni, permiteți-mi să mă prezint, numele meu este Rafael și este o plăcere să fac parte din acest tip de pagini care vin să ne ajute enorm cu îndoielile și problemele noastre. Problema mea este următoarea: Acum aproximativ două luni a trebuit să schimb cureaua de distribuție deoarece era contaminată cu ulei de la o garnitură care era deteriorată. Mecanicul a schimbat cureaua, întinzătorul, niște garnituri etc., dar acum că a făcut treaba când am încălzit vehiculul, zdrăngănește ca și cum ar fi motorină. Am schimbat deja benzina de la normală la specială, dar a rămas la fel. Se poate ca mecanicul să nu fi putut sincroniza motorul sau ce s-a întâmplat? Mi-a spus că nu are un manual pentru a-l regla, așa că am ajuns în punctul în care mecanicul nu a făcut o treabă bună, dar nu avem o diagramă despre cum să sincronizez acest motor. Motorul meu este un ZETEC 2.0 DOHC. Dacă cineva mi-ar putea oferi informațiile sau schema despre cum să pun acel vehicul în sincronizare, aș aprecia.
Ultima editare: acum 10 ani și 8 luni de către . Motiv: ortografie

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 8 luni #48629 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiect: Problemă cu distribuția la Ford Focus 2000
Prietene, trebuie să pui pistonul 1 la punctul mort superior (PMS), iar arborii cu came de pe partea opusă a curelei de distribuție au fiecare câte o canelură care trebuie să fie orizontală, ca să poți introduce o unealtă care să le fixeze (o poți face singur cu o placă de îndreptat), și apoi motorul va fi sincronizat. Mult succes.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 8 luni #48642 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiect: Problemă cu distribuția la Ford Focus 2000
S-ar putea să ți-a stricat supapele dacă distribuția e prea defazată... motorul ăsta (cel puțin 1.4 zetec) nu are cheie în fulii, nici măcar pe arborele cotit... cum îți spune prietenul meu arielll2000, ai nevoie de o unealtă pentru alinierea arborilor cu came din spate, dar și de o altă unealtă care trebuie introdusă în bloc prin scoaterea unei bujii, pentru a lăsa TDC-ul exact pe arborele cotit, poți vedea asta și măsurând prin orificiul bujiei numărul 1 cu un șubrelier (de exemplu). Mult succes și nu atinge nicio supapă!!!