Căutare MDM

Buletin

SENZOR DE OXIGEN

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 10 luni #48486 prin manual-mecanic
Senzor de oxigen Publicat de manual-mecanica
Salut tuturor, sunt nou aici. Am un Hyundai Accent din 2000, se presupune că este de 1.5L.
Acum câteva zile a trebuit să schimb galeria de evacuare, dar mecanicul nu a găsit una pentru același motor. A găsit doar una fără convertor catalitic și a instalat-o pe aceea. Totuși, afișează coduri de eroare pentru senzorii de oxigen, iar mașina nu depășește 3000 RPM pentru că am senzația că motorul se oprește și se blochează. Ciudat este că senzorii de oxigen ar trebui să aibă o alimentare de 12 volți, dar când măsor tensiunea, arată o tensiune foarte mare de 22 de volți (nu era așa înainte). Nu știu dacă a deteriorat computerul. Mă întrebam dacă cineva îmi poate da manualul de service pentru un Hyundai Accent din 2000. Mulțumesc anticipat.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 10 luni #48494 prin manual-mecanic
Răspuns manual-mecanic pe tema SENZORULUI DE OXIGEN
Salut, sonda lambda are 4 fire: 2 albe, 1 negru și 1 gri. Senzorul nu este alimentat cu electricitate; este un generator de curent care funcționează în funcție de nivelul de oxigen din țeava de eșapament. Cu toate acestea, are o alimentare de 12V pentru elementul de încălzire conectat la cele două fire albe, deoarece celelalte două sunt fire de semnal. Este posibil să fie conectate incorect, iar defectarea senzorului ar putea fi din cauza unui convertor catalitic defect, dar acest lucru nu vă va limita puterea. În opinia mea, senzorul nu este conectat corect. ECU-ul prioritizează primul senzor; cel de după convertorul catalitic este folosit pentru a verifica dacă convertorul catalitic în sine funcționează corect. De asemenea, când măsurați tensiunea cu un multimetru, testați-o pe borna negativă a bateriei, nu pe firele senzorului. Cu respect.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.