Căutare MDM

Buletin

Defecțiune gravă Peugeot 307 2.0 hdi 110cv

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 6 luni #48440 prin manual-mecanic
Defecțiune gravă Peugeot 307 2.0 HDI 110 CP Publicat de manual-mecanica
Dragi toți, am nevoie de ajutorul vostru dacă i s-a întâmplat cuiva următoarele: Am cumpărat mașina ca și cum ar fi fost impecabilă, cu 70.000 km, motorul părea chiar nou (așa părea) și dintr-un moment în altul, mergând cu 150 km/h a început să scoată pufuri de fum și fără să fie atentă la accelerație a început să moară... oprind la 130 km/h și chiar mai puțin... de atunci mergea cu o reacție mai mică decât un Citroen 3cv... Am trimis-o la mecanicul de încredere și a găsit o sabotă ruptă... a schimbat-o și a pus totul la loc... trei zile mergea ca o lovitură de țintă și ieri aceleași pufuri și aceeași poveste.... (cred că „alt sabotă”???) Cum poate fi atâta ghinion? având în vedere că această spargere se datorează unui defect sau uzurii materialului și nu este cauzată de altceva...
Vă rog, dacă cineva a avut un caz similar sau mă poate ajuta, aș fi extrem de recunoscător.
Mulțumesc foarte mult,
Pablo.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 6 luni #48441 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiect: Defecțiune gravă la Peugeot 307 2.0 HDI 110 CP.
Pot să întreb, cum se numesc ei „pantofiori”? Și ai văzut bucata spartă? Ce culoare au pufurile de fum? Cel puțin cu asta îți putem da o părere. Noroc!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 6 luni #48444 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiect: Defecțiune gravă la Peugeot 307 2.0 HDI 110 CP.
Desigur, Ismael! Cu plăcere... e ca o punte mică cu un cilindru în mijloc cu așa-numiții „tăiței” care acționează ca un rulment, iar această punte mică pivotează pe respectivul rulment, susținând presiunea elevatorului de ulei hidraulic... știi acum?
Rog pe oricine a avut o problemă similară sau a auzit de ceva să-mi trimită sugestiile și comentariile. Aș fi extrem de recunoscător. Cu cele mai bune
gânduri,
Pablo.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 6 luni #48445 prin manual-mecanic
În felul acesta, când s-a blocat lifterul, s-a blocat și a lăsat supapa închisă în același timp... concluzie, mergea pe 3 cilindri până l-au schimbat... și acum același zgomot, rateuri etc... s-ar putea să se fi stricat altul? De asemenea, atelierul îmi spune că nu există nimic care să „provoace” suprapresiune etc., pentru ca acesta să se spargă... este un defect de material, cu alte cuvinte, ghinion... dar acum același lucru cu altul... mi se pare ciudat... nu știu ce părere aveți?

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 6 luni #48446 prin manual-mecanic
Acum da, te referi la un culbutor, uită-te dacă se rupe acesta, îmi vin în minte mai multe lucruri: că distribuția e dezechilibrată (sau vreo problemă la întinzător) încât lipește pistonul de supapă... dar l-ar îndoi și pe acesta... (la 1.6 HDi au lanț și întinzător care unește cei doi arbori) - că tachetul nu funcționează bine, - că axul culbutorului e blocat din cauza lipsei de lubrifiere, că chiulasa a fost rectificată prea mult... presiunea excesivă a uleiului din cauza unei defecțiuni la refularea pompei de ulei poate avea legătură cu umplerea tacheților. Verifică nivelul uleiului, fără a depăși niciodată marcajul, măsoară presiunea de lubrifiere la ralanti și la 4000 rpm pentru a vedea dacă e excesivă și mai ales distribuția (pentru orice eventualitate). Uite, am turat un Opel pe care îl aveam și s-au rupt toate cele 4 supape de evacuare... supapele au sărit când a trecut de la 4000 rpm la vreo 8000 rpm... dintr-o dată... (l-am băgat în treapta a 2-a în loc de a 4-a... hehehe!!!...) și, destul de ciudat, s-au rupt doar cele 4 supape de evacuare, supapele de admisie nu, chiar și semiconurile au ieșit... Nu cred că e cazul tău. Va trebui să verifici ce s-a menționat, presiunea uleiului, distribuția (inclusiv întinzătorul) și să observi dacă sunt semne de blocare pe axul culbutorului sau pe arborele cu came dacă prezintă vreun simptom pe cama care face contact. Ei bine, nu te mai plictisesc, spune-ne ce ai mai văzut. Cu stimă!!

*lucrurile, în mecanică, nu se întâmplă în mod normal din cauza „ghinionului”