Căutare MDM

Buletin

Temperatura lichidului de răcire BMW 320D E46

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 11 luni #48404 prin manual-mecanic
Întrucât acul indicatorului de temperatură are probleme să ajungă la centru, am înlocuit ambele termostate (blocul motor și EGR), dar problema persistă.
Astăzi am condus 70 km pe autostradă la aproximativ 2.000 rpm. Indicatorul de temperatură de pe afișajul ascuns arată 71 sau 72°C, dar dacă schimb într-o treaptă inferioară sau accelerez dincolo de acest interval, scade imediat la 65°C. Temperatura depășește acest interval la turații mici doar atunci când intru în oraș și opresc la un semafor, dar scade din nou imediat ce reiau condusul normal.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 11 luni #48410 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali pe tema temperaturii lichidului de răcire la BMW 320D E46
Mă face să cred că ventilatorul (dacă e un ventilator cu cuplaj vâscoz, lucru de care nu sunt sigur) funcționează constant și că, cu cât turațiile sunt mai mari, cu atât răcește mai mult, fie la decelerări, fie la accelerații. Deci va trebui să verifici acest cuplaj vâscoz. Ceea ce nu înțeleg este cum, cu termostatul din bloc închis, înregistrează scăderea de temperatură în chiulasă dacă nu există flux de aer dinspre radiator. Presupun că termostatul are temperatura corectă pentru motor. Dacă ventilatorul este electric, va fi controlat de ECU pe baza senzorului de temperatură (măsoară acest senzor). O altă problemă este dacă radiatorul are jaluzele și dacă sunt deschise tot timpul... dă-ne niște detalii despre cum funcționează sistemul de răcire al acestei mașini. Noroc!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.