Căutare MDM

Buletin

Temperatura lichidului de răcire BMW 320D E46

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 9 luni #48404 prin manual-mecanic
Întrucât indicatorul de temperatură are nevoie de mai mult timp pentru a ajunge în centrul indicatorului, am înlocuit ambele termostate (blocul motor și EGR) și constat că este cam la fel.
Astăzi am parcurs 70 km pe autostradă la 2.000 rpm +/-, temperatura de pe indicatorul ascuns arăta 71 sau 72º, dar dacă schimb într-o treaptă inferioară sau accelerez peste aceste turații, scade imediat la 65º. Trec peste această temperatură la turații mici doar când ajung într-un oraș și opresc la un semafor, dar când revin la condusul normal, scade din nou.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 9 luni #48410 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiect: Temperatura lichidului de răcire BMW 320D E46
Cred că ventilatorul (dacă e un cuplaj vâscos, lucru de care nu sunt sigur) funcționează tot timpul și, cu cât turațiile sunt mai mari, cu atât se răcește, indiferent dacă schimbi treptele inferioare sau accelerezi. Deci va trebui să verifici acest „cuplaj vâscos”. Ceea ce nu înțeleg este cum reușește să indice o scădere de temperatură în chiulasă atunci când termostatul blocului este închis, dacă nu există flux de la radiator. Presupun că termostatul este temperatura corectă pentru motor. Dacă ventilatorul este electric, va fi controlat de ECU pe baza senzorului de temperatură (care măsoară acest lucru). O altă întrebare este dacă radiatorul are clapete și acestea sunt deschise tot timpul... ne-ați putea oferi câteva detalii despre acest sistem? Cu cele mai bune gânduri!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.