Salut tuturor, Javielito86. Din compresie (150 psi) îmi imaginez că ar trebui să fie benzină. Ar fi bine de știut dacă problema a apărut imediat după repararea motorului sau dacă a apărut treptat? De asemenea, gândindu-mă la asta, am văzut un caz în care, din cauza unui injector care curgea, uleiul a fost contaminat cu benzină, diluându-l (pierzându-și vâscozitatea) și trecându-l în cameră după aproximativ 2500 rpm sau aplicând o sarcină motorului. Asta presupunând că mirosul de fum este uleios, ceea ce este important, așa cum subliniază Ismael. Dacă nu miroase a ulei, ar putea fi lichid de răcire... glicolul și aditivii pe care îi conține produc fum ca cel descris. În final, dar mult mai rar, dacă nu există consum de lichid de răcire sau ulei și persistă fum alb-albăstrui... Am văzut de foarte puține ori că, din cauza unei ruperi a cauciucului pompei de frână, lichidul de frână trece la servofrână sau booster și de acolo la motor... Lichidul de frână este tot pe bază de glicoli sau alcooli cu aditivi, așa că atunci când este ars poate provoca și o culoare alb-albăstruie în gazele de eșapament, dar este extrem de rar și trebuie notate consumul de lichid și problemele din sistemul de frânare.
Dacă problema este consumul de ulei de motor, trebuie notat pe bujii; reziduul de pe fiecare ajută la identificarea dacă uleiul trece la unul sau la toți cilindrii motorului. Consumul de ulei, cu o compresie bună, fum... ar putea fi ceea ce spune Ismael, un inel sau o garnitură de ulei ruptă, sau o poziție incorectă sau inversată a inelului de colectare a uleiului (al doilea cu susul în jos). Când este din cauza ghidurilor sau garniturilor de supapă, scoate mai mult fum la decelerări și la ieșirea de pe un semafor. Spuneți-ne cum a fost... Bine, nu vă mai deranjez... Salutări tuturor.