Căutare MDM

Buletin

Lovire între placa flexibilă și transmisie

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 8 luni #48179 prin manual-mecanic
Salut prieteni, am nevoie de ajutorul vostru, am reglat motorul unui Peugeot 405 1.6 1996. Totul a fost făcut la motor, chiulasa a fost rectificată, ghidajele supapelor au fost schimbate, pistoanele, segmenții, metalele, bucșele flotante și arborele de ridicare, toate noi. L-am pus în mișcare și la ralanti se simte o bătaie între placa flexibilă, convertizor și carcasa clopotului (ca în zona aceea). Când turația crește, sunetul crește ca un clic. Înainte de a face reglajul, un alt mecanic l-a avut și l-a lăsat pe loc cam 8 luni. Cred că avea deja sunetul ăla. Poate cineva care se pricepe la transmisii automate sau i s-a întâmplat ceva similar, să mă îndrume să știu unde apare, de ce și cum să rezolv?

Arborele cotit este în regulă, mișcare axială în parametrii producătorului.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 8 luni #48183 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiect: Lovire între placa flexibilă și transmisie
Ar trebui să știi dacă placa flexibilă este în regulă (dacă ai văzut-o), șuruburile volantei etc. și să diferențiezi dacă problema este acolo sau la cutia de viteze în sine, să măsori presiunile și să vezi dacă schimbă vitezele corect, dacă funcționează bine, culoarea hidraulicii cutiei de viteze, nivelul etc. Dacă nu, e dificil fără să o vezi. Da-mi mai multe indicii dacă poți, cu drag!!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 8 luni - Acum 10 ani și 8 luni #48185 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiect: Lovire între placa flexibilă și transmisie
Placa flexibilă atunci când se rotește are o mișcare neregulată, ca și cum ar fi dezechilibrată, iar asta produce sunetul când lovește ceva, este ca sunetul unor robinete de șuruburi. Nu știu dacă este placa sau ce ar putea fi convertorul. Pot vedea asta deoarece există o fereastră unde se poate vedea când se rotește, este o mișcare neuniformă, iar când crește turația sună și mai tare!!!! Cealaltă chestie, dacă cineva știe care va fi cuplul de strângere al șuruburilor plăcii flexibile, deoarece cel care apare în datele mașinii corespunde unei cutii cu transmisie manuală, va fi același cuplu?
Ultima ediție: acum 10 ani și 8 luni de .

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 7 luni #48186 prin manual-mecanic
Nu știu cuplul de strângere pentru placă (nu cred că cuplul de strângere pentru transmisia manuală este suficient). Mă întreb dacă placa flexibilă este crăpată sau slăbită sau dacă șuruburile care fixează convertorul sunt slăbite. Dacă nu se poate vedea din geam rotind-o manual, aș decupla cutia de viteze de la bloc ca să văd ce este. Mult succes!

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 7 luni #48237 prin manual-mecanic
Este posibil ca găurile din volantă să fie prea mari din cauza uzurii. Acest lucru ar împiedica volanta să se atașeze corect la arborele cotit, creând joc. Puteți verifica acest lucru mișcând volanta manual pentru a vedea dacă există joc.