Căutare MDM

Buletin

Instrumente de desenare a distribuțiilor

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 11 luni #47925 prin manual-mecanic
Salut tuturor. Trebuie să schimb cureaua de distribuție la un Focus TDCI din 1999. Pe baza documentației pe care o am, văd că se face cu unelte care costă peste 100 € și nu este o idee bună să cheltuiești atâția bani. Întrebarea mea este dacă cineva a mai făcut-o sau cunoaște o metodă mai casnică de a o face. În principiu, se pare că nu ar trebui să existe probleme dacă marchezi puncte de referință pe fuliile arborelui cu came și pe pompa de combustibil. Poate poți introduce și un burghiu cu diametrul corespunzător în găurile prevăzute în fulii. Sincer, mi se pare puțin excesiv să folosești atâtea unelte speciale pentru a fixa motorul în poziția corectă.
Dacă cineva îmi poate oferi o alternativă, aș fi recunoscător.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 11 luni #47940 prin manual-mecanic
Răspuns de la manual-mecanica pe tema: Scule pentru sincronizarea distribuției
Dacă poți face ce spui, cel mai bine este să lași traversarea supapelor, cu pistonul sus și supapele închise, și să faci urmele curelei sau lanțului în raport cu dintele unde sunt ușor și simplu, odată demontat dacă vrei să scoți fulia sau pinionul pentru a schimba garniturile, marchează poziția polilor față de arborele cu came, arborele cotit și pompa pentru a fi sigur.

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 11 luni #47952 prin manual-mecanic
Ceea ce spui mă liniștește. N-am văzut pe nimeni făcând așa ceva nicăieri (pe internet) (deși îmi imaginez că trebuie să fie legiune), și deja mă simțeam neliniștit.
Mulțumesc.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 11 luni #47959 prin manual-mecanic
Dacă e un motor PSA DW standard, poți face perfect asta cu niște burghie, așa cum descrii. Trebuie doar să blochezi arborele cotit sub cutia de viteze și volantă (există un burghiu potrivit pe volantă) pentru a scoate șurubul fuliei. Dacă e un motor Ford, fii atent pentru că unele modele nu au cheie în fulii (un Ford Tourneo sau Connectivité), și am văzut niște „dezastre” cauzate de slăbirea șurubului și rotirea fuliei. Cu cele mai bune gânduri!