Căutare MDM

Buletin

[Rezolvat] Închidere capotă Opel Corsa Vita '97

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 9 luni - Acum 10 ani și 9 luni #47688 prin manual-mecanic
Bună ziua,

în primul rând, vreau să spun că citesc manuale de mulți ani (nu mulți) și am vrut să vă mulțumesc pentru munca depusă. Sincer, sunt cam mecanic, dar datorită manualelor pe care le-am descărcat de aici, am reușit să fac niște prostii sau cel puțin să învăț câte ceva despre ce a trebuit să facă în atelier.

Astăzi voi debuta postând despre o problemă pe care nu am reușit să o rezolv cu manuale sau căutări pe internet, dar sunt sigur că este o prostie.

Voi spune povestea lungă (din moment ce nu scriu mult, așa că se vede), și o voi rezuma la final pentru cei dintre voi care nu au timp.:D

Se pare că o prietenă ne-a dat Opelul ei Corsa din 1997, nou-nouț. Era pe cale să-l ducă la fier vechi și și-a amintit că prietena mea împingea o mașină mică pentru treburi.

Mașina e defectă, dar merge, așa că vă mulțumesc foarte mult! Și totul pentru costul actelor.

Ei bine, în dimineața asta devreme m-am dus să înlocuiesc radioul cu casetă cu unul cu CD/MP3/etc. pe care îl aveam în depozit... m-am chinuit două ore pentru că nu se potrivea nici după lubrifiere!! M-am învârtit în cerc până am reușit să pun la loc setul de conectori, dar, mă rog, în regulă, radioul funcționează corect acum.

Ca al doilea și ultim pas, am umplut ștergătoarele cu apă și de acolo a început problema.

Când am închis capota, mi s-a părut ciudat. Am tras și s-a deschis, am strâns și s-a închis... știftul nu se angajează în încuietoare!!!

M-am uitat scurt pentru că trebuia să merg la serviciu, dar am senzația că mecanismul de blocare este rupt. Cablul este în regulă, sau cel puțin merge până la capăt, dar fără timp să-l demontez și fără să știu care este mecanismul, habar n-am ce s-ar fi putut întâmpla sau dacă un meșter ca mine îl poate repara acasă.

Și acum întrebarea și REZUMATUL promis.

Încuietoarea capotei este ruptă și știftul nu rămâne angajat. Cablul se extinde până la capăt, așa că presupun că nu s-a rupt. Manualul pe care l-am găsit nu menționează mecanismul.
Poate cineva să-mi dea o schemă/manual/desen al acestuia? Se poate face înlocuirea acasă cu puține cunoștințe, fără unelte specifice? Piesa este vândută nouă sau de la un centru de dezmembrare auto?

Mulțumesc foarte mult celor care citesc acest mesaj și mulțumesc foarte mult celor care răspund.

Cu cele mai bune urări!
Ultima editare: acum 10 ani și 9 luni de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 10 ani și 9 luni - Acum 10 ani și 9 luni #47697 prin manual-mecanic
Răspunsul Manual-mecanica la subiect: Închiderea capotei la Opel Corsa Vita '97
Îmi răspund singur. După ce am văzut mai multe manuale care nu se refereau la mecanismul în sine, dar toate se refereau la lungimea știftului care intră (fiecare menționa o măsurătoare, ceea ce este și adevărat), mi-a venit ideea că aceasta ar putea fi problema/soluția. Așa că, după ce am lucrat, l-am coborât pentru o clipă, l-am slăbit două ture (asta îl face „mai lung”), și asta e tot!

Cu cele mai bune gânduri.
Ultima editare: acum 10 ani și 9 luni de către .

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.