Căutare MDM

Buletin

Focus 2.0 zetec 2001 fum alb

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 2 luni #47047 prin manual-mecanic
Focus 2.0 zetec 2001 fum alb Publicat de manual-mecanica
Bună seara,
am cumpărat un Focus 2.0 acum o lună, iar când l-am cumpărat, rezervorul de ulei era plin. Zilele trecute m-am dus să-l verific și este la turație minimă. Mai sunt 1.000 km până la următorul schimb de ulei (conform autocolantului de pe parbriz). O altă chestie este că scoate fum alb când stă la ralanti și când accelerez tare.
Poate cineva să-mi spună ce ar putea cauza asta?
Reprezentanța auto de unde l-am cumpărat mi-a spus că are garanție de 3 luni sau 3.000 km la cutia de viteze și motor.
Vă mulțumesc pentru comentarii

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.

• manual-mecanic
  • Autorul subiectului
  • Proaspăt pensionar
  • Proaspăt pensionar
Mai departe
Acum 11 ani și 2 luni #47048 prin manual-mecanic
Răspunsul mecanicilor manuali la subiect: Focus 2.0 Zetec 2001 fum alb
Din ceea ce spui, se pare că este vorba de o garnitură de supapă sau de un joc în ghidurile supapelor din cauza uzurii. Scoateți bujiile ca să vedeți dacă există vreo urmă de ulei care arde. Asta vă va oferi un indiciu despre ce ghiduri și garnituri trebuie să verificați la cilindrul respectiv. Poate că nu este necesar să scoateți chiulasa pentru a schimba garniturile, dar pentru a verifica jocul în ghiduri, este. În acest caz, ar trebui să deschideți motorul și să profitați și de ocazie pentru a verifica dacă există zgârieturi în interiorul cilindrilor din cauza unui segment de piston spart (aceasta este, de asemenea, o posibilă cauză a arderii uleiului). Mult succes... Cu cele mai bune urări!

Vă rugăm să vă conectați sau să creați un cont pentru a vă alătura conversației.